Trafic intens la frontieră în perioada Sărbătorilor Pascale

  • 23 Aprilie 2023 10:00
Trafic intens la frontieră în perioada Sărbătorilor Pascale

Potrivit Poliției de Frontieră cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei de stat rămâne a fi Leușeni - Albița. Informăm că, săptamâna curentă se atestă o crestere cu 43,4% a autorizărilor persoanelor și peste 20% a mijloacelor de transport pe sensul de ieșire din Republica Moldova. În unele din zile creșterea a constituit de patru ori.

Astfel la data de 16 aprilie a fost autorizată ieșirea din Republica Moldova a putin peste 2 000 de persoane si 700 mijloace de transport, pe cand la data de 18 aprilie a fost autorizată trecerea frotnierei de stat a 8.077 de persoane și 2800 mijloace de transport. Cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și România întreprind toate măsurile necesare pentru fluidizarea fluxului peste frontiera de stat, în conformitate cu prevederile Acordului cu privire la controlul coordonat. 

Pe linia Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a fost suplinit numărul de personal. De căte ori impune situația, se operaționalizeaza mecanismul REVERS, iar numărul de piste active pentru controlul trecerii frontierei de stat este 7. Împreună cu colegii din România în fiecare 24 ore se analizeaza situația și se propun noi măsuri operaționale pentru a fluidiza traficul, în același timp asigurând nivelul înalt de securitate a frontierei de stat. 

În perioada 24 - 26 aprilie anticipăm majorarea fluxului pe sensul de ieșire din Republica Moldova. În acest sens vom fi la datorie pentru a degaja circulația și minimaliza la maxim timpii de așteptare la traversarea frontierei de stat, având în vedere aplicarea tuturor mecanismelor disponibile a părților implicate în controlul coordonat. 

Suntem la o săptămână de la operaționalizarea controlului coordonat și peste o săptămâne vom organiza o sedință operațională cu participarea tuturor părților implicate în proiectul pilot pentru a veni cu propuneri noi în scopul îmbunătățirii calității serviciilor oferite cetățenilor. 

În continuare, recomandăm cetățenilor care tranzitează frontiera de stat în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise pentru traficul internațional și să se informeze cu privire la condițiile de călătorie în statele de destinație și în cele tranzitate. Menționăm că, la granița cu România sunt operaționale 5 puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, autoturisme și camioane. În regim real poate fi urmărit traficul din punctele de trecere, accesând http://border.gov.md/index.php/camere-web, la fel activează non-stop call centrul Linia Verde a Poliției de Frontieră - 022 259 717, Contactați-ne!

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău