Trafic de persoane în Rusia. Un cuplu din Ungheni a fost condamnat

  • 13 Iulie 2015 10:00
Trafic de persoane în Rusia. Un cuplu din Ungheni a fost condamnat

Un cuplu din Ungheni a fost condamnat recent la închisoare pentru traficarea a 7 persoane din același raion pentru exploatarea prin muncă în Rusia.

Sentința a fost pronunțată după ce s-a demonstrat că în perioada 2012-2014, inculpatul împreună cu concubina sa au recrutat persoanele, promițându-le că vor fi angajați și bine plătiți în Federația Rusă, transmite IPN.

Procuratura Generală anunță într-un comunicat de presă, că inculpații le-au procurat victimelor bilete și le-au transportat în regiunile Lipețk și Voronej. La destinație, sub pretextul punerii la evidență și perfectarea documentelor, inculpații le-au confiscat victimelor pașapoartele. În acest mod, victimele au fost impuse să lucreze la diverse lucrări agricole timp de mai multe luni, fără a fi remunerate, asigurându-le doar condiții minime de trai.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii au mai stabilit că, în cursul anului trecut, inculpatul a cultivat ilegal în gospodăria sa cânepă.

Recent, pentru comiterea traficului de ființe umane în scop de exploatare prin muncă, inculpatul și concubina sa, au fost condamnați la 8 și, respectiv, 7 ani închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău