Trafic cu aur între Franța și Germania; bunuri de trei milioane de euro confiscate

  • 25 Octombrie 2019 11:45
Trafic cu aur între Franța și Germania; bunuri de trei milioane de euro confiscate

Un caz de trafic cu aur între Nantes, în vestul Franței, și Germania a condus luni la reținerea unui bijutier și a altor opt persoane, precum și la confiscarea a aproape trei milioane de euro reprezentând bunuri ilegale, au anunțat joi anchetatorii, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

"Ne apropiem de trei milioane de euro până în acest moment reprezentând bunuri ilegale confiscate în acest dosar", a explicat locotenent-colonelul Serge Thépaut, comandantul Grupului Interministerial de Anchetă de la Nantes.

El a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă la tribunalul din Nantes, în cursul căreia procurorul Pierre Sennes a oferit precizări în legătură cu activitatea bijutierului arestat într-un tren la frontiera franco-germană cu 37.000 de euro bani lichizi în valiză.

Acest bărbat de 56 de ani "transforma bijuterii de aur în lingouri, după ce topea bijuteriile. Am găsit la domiciliul său un cuptor folosit la topirea aurului", a explicat Sennes.

"Aceste lingouri erau apoi vândute unui comerciant care era stabilit la Frankfurt, în Germania", și care avea domiciliul în Austria, a adăugat el.

Aproximativ o sută de polițiști germani și circa 70 de membri ai forțelor de ordine franceze au fost mobilizați la începutul săptămânii într-o operațiune care adus la reținerea a nouă persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 56 de ani și fără cazier judiciar.

Ancheta a dezvăluit că acest bijutier, pasionat de ceasuri de lux, a efectuat din 2018 cel puțin 21 de călătorii Nantes-Frankfurt având în rucsac, la dus, lingouri de aur și, la întors, bani lichizi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău