Tradiționala expoziție-concurs de artă plastică contemporană „Saloanele Moldovei” va fi vernisată astăzi de Ziua Limbii Române

  • 31 August 2021 08:30
Tradiționala expoziție-concurs de artă plastică contemporană „Saloanele Moldovei” va fi vernisată astăzi de Ziua Limbii Române

„Saloanele Moldovei”, tradiționala expoziție-concurs de artă plastică contemporană, ediția a XXXI-a, va fi vernisată pe 31 august de Ziua Limbii Române.

Saloanele Moldovei a devenit una din cele mai longevive manifestări artistice  din perioada independenței Republicii Moldova.

În anii ‘90, atunci când au căzut ideologiile totalitar –comuniste, inițiativa organizării acestor Saloane a fost preluată de către marele artist plastic român Ilie Boca de la Bacău. Împreună cu artiștii plastici de la Chișinău, Mihail Grecu și Sergiu Cuciuc dar și cu susținerea renumitului actor și regizor, Ion Ungureanu – ministru al Culturii și Cultelor în Republica Moldova, în acea perioadă  și alte personalități marcante de pe ambele maluri ale Prutului au pus bazele acestei Expoziții –Concurs cu participarea artiștilor plastici din întreaga Românie și din Republica Moldova.

Expoziția - Concurs de Artă Plastică Contemporană Saloanele Moldovei, își propune să ofere publicului iubitor de artă o parte importantă din operele celor mai însemnați artiști români contemporani.

Saloanele Moldovei a devenit unul dintre cel mai de succes și important proiect cultural, care contribuie la integrarea artiștilor plastici basarabeni în spațiul cultural românesc.

Data vernisării acestei expoziții la Chișinău este constantă, pe 31 august, de Ziua Limbii Române.

Vernisajul va avea loc la ora 15, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău