Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a lansatt tradiționala campanie „Masa Bucuriei”

  • 07 Martie 2023 17:00
Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a lansatt tradiționala campanie „Masa Bucuriei”

Tradiționala campanie, „Masa Bucuriei”, de colectare a alimentelor pentru persoanele nevoiașe, a fost lansată astăzi, 7 martie. Evenimentul este organizat anual de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, în preajma sărbătorilor pascale, și are drept scop sensibilizarea societății față de oamenii nevoiași, scrie Radio Chișinău.

Campania „Masa Bucuriei”, a implicat timp de 14 ani mai mulți actori sociali care au adus de sărbătorile pascale un sprijin persoanelor din păturile social-vulnerabile. Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei:

„Solidaritatea înseamnă bucuria de întâlnire. Și acești tineri voluntari, care în 8 aprilie vor fi în magazine ulterior pe toată perioada a săptămânii pascale, vor fi în casele celor peste o mie de voluntari care vor avea pachete, care vor fi transmise mai departe sub formă de prânzuri calde”.

Campania se va desfășura în circa 120 de magazine, unde voluntarii de la Misiunea Diaconia vor colecta produse alimentare neperisabile. În acest an, activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile” finanțat de Uniunea Europeană. Un apel la solidaritate a făcut și Ambasadorul Uniunii Europene  în Rep. Moldova, Janis Majeiks:

„Vreau să lansez un apel la solidaritate, întrucât punctul culminant al campaniei „Masa Bucuriei” e o colectă de produse alimentare care are loc pe parcursul unei singuri zile, în sâmbăta Floriilor. În anul curent va avea loc pe 8 aprilie în circa 20 de localități”.

Proiectul este cofinanțat și implementat de ,,Keystone Moldova’’, organizația ,,Concordia. Proiecte Sociale’’. Directoarea Keystone Moldova, Ludmila Malcoci:          

„Cu această campanie socială care va aduce pe masa persoanelor vulnerabile pâinea cea de toate zilele în acest ajun de Paști. Vreau să mulțumesc UE pentru tot suportul pe care l-a acordat pentru implementare acestui proiect și pentru tot sprijinul acestui parteneriat: Keystone Moldova, Concordia și Misiunea Diaconia”.

Campania „Masa Bucuriei” de colectare de produse alimentare pentru cei nevoiași se desfășoară anual în postul Paștelui, iar produsele acumulate vor fi distribuite pe parcursul întregului an sub formă de pachete alimentare sau prânzuri calde în cantinele sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău