Tractorul alimentat cu bălegar de vaci, creat de o companie britanică

  • 11 Ianuarie 2023 09:12
Tractorul alimentat cu bălegar de vaci, creat de o companie britanică

O companie britanică a creat un tractor important, care ar putea schimba industria agricolă aflată în căutarea energiei ecologice: tractorul alimentat cu bălegar de vaci, scrie descopera.ro.

Diferite publicații au scris că tractorul alimentat cu bălegar de vaci, de 270 de cai putere, va fi la fel de bun ca omologii săi propulsați de motoare diesel normale.

„Tractorul T7 alimentat cu metan lichid este o adevărată premieră mondială și un alt pas către decarbonizarea industriei agricole globale și realizarea unei economii circulare”, a declarat Chris Mann, cofondator al Bennamann, o companie care se ocupă cu produse energetice pe bază de metan.

Tractorul alimentat cu bălegar de vaci reduce emisiile poluante ale unei ferme

Metanul din bălegarul de vacă poate fi folosit pur și simplu pentru a produce combustibil, permițând un model economic mai circular, declară compania, potrivit Interesting Engineering.

Amprenta de carbon a unei ferme este un factor determinant semnificativ al durabilității acesteia. În plus, fermierii continuă să-și dorească tractoare puternice, care să poată rula continuu.

Așadar, cele mai bune opțiuni disponibile pentru moment pentru a asigura o performanță mai bună a mașinăriilor, reducând în același timp emisiile și costurile de funcționare, sunt gazele naturale și în special biometanul.

Tractorul are aceeași putere ca unul cu motor diesel

Modelul de pre-producție al tractorului a fost testat timp de un an pentru a îndeplini cerințele.

În timpul testului efectuat la o fermă din comitatul Cornwall, din sud-vestul Angliei, emisiile de dioxid de carbon au fost reduse de la 2.500 de tone la 500 de tone în doar un an.

Într-o unitate de depozitare a biometanului situată în fermă, deșeurile de bălegar de la o turmă mică de doar 100 de vaci au fost transformate în combustibil.

Rezervorul criogenic al tractorului oferă aceeași putere ca motorina, dar cu reduceri semnificative ale emisiilor.

Acesta va îmbunătăți sustenabilitatea generală a fermei în timp ce va crește de cel puțin două ori autonomia în comparație cu un design CNG, susține compania.

Un combustibil „flexibil”

Tractorul are o capacitate de combustibil de patru ori mai mare decât T6 Methane Power CNG, un model anterior de tractor al companiei.

Pentru tractorul T7 Methane Power LNG, rezervoarele inovatoare de stocare criogenice fără aerisire Bennamann mențin metanul în formă lichidă la -162°C, creând o nouă sursă de energie curată.

În plus, datorită capacității tehnologiei de a transporta GNL, similar modului în care poate fi transportată motorina, fermele fără capacitatea de a crea GNL la fața locului pot totuși să-l folosească. De asemenea, acesta permite realimentarea flexibilă pe teren.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău