Toyota recheamă la service 2,9 milioane vehicule din cauza unor probleme la airbag

  • 30 Martie 2017 10:14
Toyota recheamă la service 2,9 milioane vehicule din cauza unor probleme la airbag

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anunțat joi că va rechema în service un număr suplimentar de 2,91 milioane vehicule vândute la nivel mondial, din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp, transmite Reuters.

Ultima acțiune de rechemare în service a celor de la Toyota include 750.000 de vehicule vândute în Japonia, 350.000 în Europa și 1,16 milioane vehicule vândute în alte regiuni precum Oceania, America de Sud și Centrală. Constructorul nipon a precizat că rechemarea vizează modelele Auris, RAV4, Corolla Axio, Corolla Fielder și Noah sau Voxy.

Problemele cu airbag-urile produse de Takata au obligat producătorii de automobile să recheme în service aproximativ 100 de milioane de vehicule vândute la nivel global. În cazul unei coliziuni aceste airbaguri defecte pot exploda și pulveriza cioburi metalice. În prezent, Takata caută un sponsor financiar că să o ajute să plătească costurile acțiunilor de rechemare la service. Luna trecută compania niponă și-a recunoscut vinovăția în cadrul unei înțelegeri în valoare de un miliard de dolari cu justiția americană.

Grupul Toyota, care regrupează patru mărci — Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) și Hino Motors Ltd (camioane) — a fost detronat de Volkswagen în 2016. Toyota, care domină de mai mulți ani industria auto mondială, a vândut 10,175 milioane vehicule în 2016, ceea ce plasează grupul nipon în urma rivalului german Volkswagen, care anul trecut a vândut un număr record de 10,3 milioane autovehicule.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău