Toți elevii din învățământul profesional tehnic vor fi promovați în următorul an de studii

  • 17 Aprilie 2020 11:27
Toți elevii din învățământul profesional tehnic vor fi promovați în următorul an de studii

Toți elevii învățământului profesional tehnic vor fi promovați în următorul an de studii, indiferent de rezultatele obținute la unitățile de curs sau module. Evaluări sumative, inclusiv teze, examene, nu se vor desfășura. Orele prevăzute pentru realizarea evaluărilor se redistribuie pentru ore tematice, în conformitate cu curriculumul la modulul respectiv, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, media semestrială la unitățile de curs se va calcula doar în baza notelor acumulate pe parcursul semestrului, iar pentru elevii care au obținut o medie mai mică decât 5 se va organiza, după revenirea la studii, o perioadă suplimentară de recuperare.

Totodată, acordarea creditelor de studii, pentru unitățile de curs prevăzute în semestrul al II-a al anului de studii 2019-2020, se va efectua concomitent cu calcularea mediei semestriale la unitatea de curs, în condițiile în care aceasta nu este mai mică decât 5 și se înscrie în registrul sau borderoul de examinare, carnetul de note, fișa personală a elevului.

Examenele de calificare se vor desfășura după revenirea la studii, în termenele stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău