Toți cei care vor deceda din cauza COVID-19, vor fi înhumați în cimitirul “Sântul Lazăr” din Chișinău, chiar dacă sunt originari din alte localități ale țării

  • 30 Martie 15:45
Toți cei care vor deceda din cauza COVID-19, vor fi înhumați în cimitirul “Sântul Lazăr” din Chișinău, chiar dacă sunt originari din alte localități ale țării

Persoanele care vor deceda din cauza virusului COVID-19 vor fi înmormântate într-un cartier special amenajat în cimitirul “Sântul Lazăr” din Capitală.

Despre acest lucru a comunicat pentru Radio Chișinău directorul Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boțan, după ce anterior, rudele medicului, decedat din cauza virusului COVID-19, au acuzat autoritățile că nu le-au permis să o îngroape lângă mormântul primului ei soț, dar le-au dat un loc la marginea cimitirului.

„Încă în data de 20 martie s-a discutat despre amenajarea unui nou cartier în Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Am vrut să separăm, într-o parte, să fie un cartier nou pentru persoanele decedate cu COVID-19 în situația dacă vor apărea la fel de multe decese așa cum urmărim noi ceea ce se întâmplă în toată Europa”, a subliniat Ludmila Boțan.

Ea a precizat că în cazul persoanelor care și-au rezervat din timp locul pentru înmormântare, acesta nu va fi schimbat.

„Persoanele care au, deja, rezervate locuri în anumite cimitire, nu vor fi schimbate. Vor fi înhumate în acele locuri rezervate din timp”, a adăugat Boțan.

Potrivit directorului Combinatului Servicii Funerare, în cimitirul Sfântul Lazăr” din Capitală vor fi înhumate toate persoanele care vor deceda din cauza virusului COVID-19, chiar dacă sunt originare din alte localități ale țării.

„În situația când vin persoane din raioane, toți cei care vor fi din Soroca, Glodeni, Hâncești și alte raioane în urma decesului nu vor fi duse la locul de trai, dar vor fi înhumate în cimitirul Sfântul Lazăr. Ei urmează să fie în acel cartier 277. Pe parcurs o să vedem dacă o să fie modificări, dar la moment aceasta este situația.”

În Republica Moldova au fost înregistrate două cazuri de deces. Este vorba despre o femeie originară din satul Bălceana, raionul Hîncești și un medic din municipiul Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12
Cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:4,6 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
15

Curs oficial BNM 25 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2923 -0.2119
USD 17.6937 -0.0608
RON 3.9835 -0.0437
UAH 0.6623 -0.0017
RUB 0.2465 -0.0042
Arhivă Radio Chișinău