Tot mai mulți tineri din Republica Moldova aleg să studieze în România. București râmâne în topul preferințelor

  • 15 Iulie 2023 12:10
Tot mai mulți tineri din Republica Moldova aleg să studieze în România. București râmâne în topul preferințelor

Un număr important de tineri din Republica Moldova își îndreaptă speranțele spre un viitor strălucit și aleg să-și continue studiile la universitățile de peste Prut. Majoritatea dintre ei se gândesc și la facilitățile pe care le au aceștia în România, multe dintre ele simplificându-le hotărârile pentru un viitor mai bun.

Unul dintre punctele favorabile pentru basarabenii care decid să plece de acasă pentru a-și continua studiile la universitățile românești este că diplomele obținute aici care sunt recunoscute la nivel internațional, scrie ecopolitic.ro.

De asemenea, ei au o mai mare deschidere spre lumea artei, în cazul în care sunt pasionați de pictură, teatru, dans sau muzică, aflându-se într-un oraș în care își pot desfășura la scară largă pasiunea în diverse evenimente sau activități unde pot fi văzuți de căutătorii de talente.

Mai mult decât atât, studenții basarabeni admiși la instituțiile din România beneficiază de locuri gratuite de cămin și reduceri la anumite teatre, muzee sau alte instituții culturale, mai cu seamă dacă au o bursă oferită de statul român.

O altă experiență de care pot beneficia studenții din Republica Moldova este legată de accesul liber la programe de schimburi de experiență cu studenții străini. Amintim că în România există o gamă largă de astfel de programe de studii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău