Tot mai mulți oameni își abandonează în stradă animalele de companie

  • 11 Decembrie 2017 18:09
Tot mai mulți oameni își abandonează în stradă animalele de companie

Tot mai mulți oameni își maltratează și își abandonează în stradă animalele de companie. Animalele de rasă nu sunt o excepție. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Irina Marcu, membră a grupului de inițiativă pentru crearea Partidului pentru Drepturile Animalelor și gestionară a unui adăpost pentru animale abandonate, susține că dacă animalele ar fi sterilizate, nu s-ar înmulți necontrolat.

La adăpost au ajuns câni în stare critică, care au stat legați fără apă și hrană, dar și câini otrăviți sau bătuți, a spus Irina Marcu. Și tendințele influențează deciziile oamenilor de a-și abandona animalele. „Dacă sunt la modă Husky, atunci Ciobăneștii germani sunt abandonați. De obicei, animalele ajung la noi deoarece mai întâi femelele sunt folosite pentru înmulțire, iar apoi sunt abandonate. Omul nu înțelege că, dacă adopți un câine, îl adopți pe 15 ani înainte și trebuie să ai grijă de el”, a spus Irina Marcu.

La centrul de adăpost pe care îl gestionează Irina Marcu sunt 350 de câini și pisici. Oamenii de la noi nu prea sunt interesați să facă voluntariat, spune femeia. Mai mult se implică străinii.

Grupul de inițiativă pentru crearea Partidului pentru Drepturile Animalelor își propune să lupte pentru protecția naturii și pentru respectarea drepturilor. Avocatul Ion Dron, membru al grupului de inițiativă, a declarat că „problema drepturilor animalelor nu este o bătaie de cap, precum cred autoritățile, dar este o problemă socială”.

Grupul de inițiativă a adoptat și un manifest în care se spune că, „după eliberarea sclavilor și egalarea femeilor în drepturi, următorul pas ar trebui să fie tratarea drepturilor animalelor cu seriozitate”. Ideile expuse în manifest vor fi detaliate în programul Partidului pentru Drepturile Animalelor, care vor și determina orientarea politică a partidului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău