Tot mai mulți moldoveni își rezervă vacanța de vară din timp

  • 08 Mai 2017 14:31
Tot mai mulți moldoveni își rezervă vacanța de vară din timp

Turcia, Bulgaria și Grecia sunt destinațiile turistice care rămân în topul preferințelor turiștilor moldoveni pentru sezonul estival din acest an. Popularitatea Greciei crește, moldovenii aleg să meargă pe insula Creta, Rodos, Corfu și, ca noutate, pe insula Zakynthos. Pentru Ucraina agențiile de turism au oferte doar pentru munte.

Agențiile de turism din Republica Moldova nu au nici în acest an oferte pentru Crimeea. În Ucraina, la Koblevo sau Zatoka, turiștii preferă să meargă la mare pe cont propriu. Moldovenii apelează la agențiile de turism când vor să meargă la Odesa, Ivanovo-Frankovsk sau la munte în Bukovel, a declarat pentru IPN președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alexandr Juraveli.

Anul acesta spre cele mai populare destinații, pentru un sejur cu zbor inclus, mic dejun și hotel de 3 stele, prețul pornește de la 350 de euro pentru o persoană. Pentru destinațiile care încep a deveni populare, precum Muntenegru, prețul începe de la 370 de euro. „Ce ține de destinațiile exotice, așa ca Dubai, insulele exotice sau Egipt, se atestă o cerere mai mare înafara sezonului estival, atunci când temperaturile în regiunile date scad”, a adăugat Alexandr Juraveli.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism spune că Early Booking-ul are o popularitate tot mai mare, iar turiștii încep să conștientizeze că, dacă vor cumpăra ofertele turistice din timp, vor avea și reduceri semnificative. „Pentru Grecia, Bulgaria, Turcia, reducerile sunt de 30-40 de procente. Cel mai bine este ca turiștii să-și rezerve vacanța din timp spre orice destinație. În acest an, Grecia se cumpără foarte bine și se întâmplă că turistul ajunge în sezon, are acei bani de hotel, dar el nu poate pleca în călătorie deoarece majoritatea hotelurilor bune sunt deja ocupate în acea perioadă”, a spus Alexandr Juraveli.

Ce ține de turismul intern, turiștii din Republica Moldova merg mai mult la sanatorii, camping-uri și pensiuni. Ei merg în aceste locuri în zilele de weekend. Și turiștii străini sunt tot mai interesați de Republica Moldova. Ei aleg Chișinăul ca destinație de bază și fac excursii prin țară, merg la vinării și la mănăstiri.

Anul trecut, în jur de 30% din turiștii moldoveni și-au rezervat vacanța din timp. Pentru cei care își cumpără biletele de odihnă în plin sezonz estival, preturile vor crește semnificativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău