Tot mai mulți cetățeni români vizitează Republica Moldova

  • 14 August 2015 15:53
Tot mai mulți cetățeni români vizitează Republica Moldova

Zeci de mii de cetățeni din Uniunea Europeană au traversat frontiera cu Republica Moldova de la 19 iunie când accesul pe teritoriul țării noastre se face doar în baza buletinului de identitate european.

Doar prin punctul de trecere Sculeni, din 19 iunie până la 11 august, au fost înregistrate aproape 160 de mii de traversări.  O mare parte dintre călători, aproape 70 de mii, sunt cetățeni cu domiciliul în România, potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră.

”Din 19 iunie până pe 11 august în punctele de trecere a frontierei cu România se atestă un flux mărit de persoane și mijloace de transport. Cel mai solicitat este punctul de trecere Sculeni. Acolo în fiecare zi se formează rânduri, și chiar dacă am suplinit și numărul angajaților, și tehnica. Infrastructura nu ne permite să realizăm controlul mai rapid decât ceea ce facem acum. Care este explicația? Cetățenii români, înainte veneau doar în baza pașaportului. Nu toți au pașaport pentru călătorie în străinătate, dar buletine de identitate are toată lumea. Majoritatea sunt din satele proxime frontierei. Pot să vină și de două și de trei ori pe zi în Republica Moldova”, a declarat ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Daniela Mânzatu.

În această perioadă se atestă o creștere a fluxului de persoane  și unităților de transport, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, nu doar la frontiera cu România, ci la toate punctele de trecere a frontierei. Alături de anularea obligativității pașapoartelor pentru cetățenii din UE, alt motiv care stă la baza creșterii traficului la frontieră, potrivit Danielei Mânzatu, este perioada de vacanță. Mulți cetățeni moldoveni care lucrează în Uniunea Europeană vin să-și petreacă concediul alături de familie.În ceea ce privește frontiera moldo-ucraineană, moldovenii merg să își petreacă vacanța pe litoralul ucrainean al Mării Negre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău