Tot mai mulți candidați nemulțumiți de rezultatele examenelor auto le contestă online

  • 22 Martie 15:38
Tot mai mulți candidați nemulțumiți de rezultatele examenelor auto le contestă online

Tot mai multe persoane care nu sunt mulțumite de rezultatele examenelor auto decid să le conteste online. În doar o lună de la implementarea mecanismului contestării online, au fost depuse 111 astfel de cereri. Agenția Servicii Publice menționează că mai devreme numărul contestațiilor era mult mai mic. Anul trecut au fost depuse în total 290 de contestații, transmite IPN.

Agenția Servicii Publice precizează că, la momentul actual, procesul de depunere a contestației rezultatelor examenelor auto este facil și accesibil pentru orice persoană interesată. Cetățenii care nu sunt de acordă cu rezultatele examenului la probele teoretică/practică pot depune contestația online, accesând site-ul Agenției Servicii Publice, fără a fi nevoie de a se deplasa la centrele de examinare, cum era anterior.

Totodată, în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului este plasat un QR code prin intermediul căruia, la fel, poate fi depusă cererea. Respectivul cod de bare se regăsește și pe autocolantele personalizate plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto și pe vehiculele de examinare.

Contestațiile pot fi depuse în termen de trei zile lucrătoare, după susținerea probei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău