Tot mai multe dovezi ale faptului că numărul de decese COVID-19 declarate de India este mult mai mare decât numărul real

  • 27 Aprilie 2021 13:33
Tot mai multe dovezi ale faptului că numărul de decese COVID-19 declarate de India este mult mai mare decât numărul real

Au apărut tot mai multe dovezi ale faptului că numărul de decese de coronavirus din India este mult mai mare decât cel raportat, pe fondul luptei pe care o duce țara cu un val puternic al pandemiei.

Potrivit unui raport din Delhi, cifrele înregistrate de crematorii ar putea fi duble față de statisticile oficiale ale guvernului și doar decesele înregistrate de spitale ar fi fost numărate ca fiind cauzate de COVID. Coordonatorul unui centru de incinerare din Delhi a afirmat că numără toate decesele de COVID, nu doar pe cele din spitale.

"50% dintre decese nu sunt înregistrate de guvern ca provocate de COVID-19. ONG-ul nostru aduce cadavrele direct de la casele victimelor COVID, care au fost în carantină și au decedat și sunt incinerate aici. Guvernul numără doar decesele asociate cu COVID care au loc în spitale și toți ceilalți nu sunt numărați", a declarat el. 

Sursa: RADOR/BBC

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău