Topul celor mai bune universități din România și din R. Moldova în anul 2021

  • 28 Iulie 2021 09:10
Topul celor mai bune universități din România și din R. Moldova în anul 2021

Ranking Web of Universities a publicat topul universităților din întreaga lume. În topul respectiv sunt analizate peste 24 000 de universități din întreaga lume, inclusiv 99 de instituții din România și 24 de instituții din Republica Moldova, scrie InfoPrut.ro.

Astfel, conform raportului Webometrics, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se situează pe primul loc în România, urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar pe al treilea loc este Universitatea Politehnică din București, notează sursa citată.

Următoarele poziții pot fi văzute aici.

În ceea ce privește instituțiile de studii superioare din Republica Moldova, conform raportului respectiv, Universitatea de Stat din Moldova se află în fruntea clasamentului. Aceasta este urmată de Universitatea Tehnică din Moldova, iar pe al treilea loc este Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu”.

Lista completă poate fi găsită aici

În cadrul ratingului Web of Universities (Webometrics) sunt luați în calcul următorii indicatori:
50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți;
10 % – transparența – numărul total de citări;
40 % – excelența – calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituțiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acțiuni privind informatizarea sferei educaționale, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaționale și științifice internaționale, elaborarea și menținerea site-urilor web, precum și dezvoltarea serviciilor informaționale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului și rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie, în fiecare an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:0,51 m/s
Mon
3
Tue
5
Wed
1
Thu
1
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău