Topul celor mai bune companii aeriene din lume: Qatar Airways, pe locul 1

  • 25 Iunie 11:44
Topul celor mai bune companii aeriene din lume: Qatar Airways, pe locul 1

Pentru a opta oară în istoria de 25 de ani a Skytrax – premiile aviației comerciale – Qatar a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din lume, în semn de recunoaștere a calității serviciilor pe care le oferă pasagerilor cu flota sa modernă, relatează CNN, scrie economedia.ro.

“Este o realizare remarcabilă pentru Qatar Airways să câștige acest titlu de cea mai bună companie aeriană din lume pentru 2024, a opta oară când triumfă”, a declarat Edward Plaisted, CEO Skytrax, într-o declarație cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor, care a reunit executivi ai companiilor aeriene și membri ai echipajului de cabină într-un conac de lângă aeroportul Heathrow din Londra, transmite sursa.

Compania aeriană din Orientul Mijlociu și-a construit o reputație solidă în ultimul deceniu, ajutând aeroportul internațional Hamad din Qatar, care a fost premiat, să se impună ca un centru global al aviației, pentru a concura cu rivalii regionali Dubai și Abu Dhabi.

Flota Qatar de 230 de avioane variază de la cele 10 superjumbo-uri A380 mult iubite, la Boeing 777-300ER, Boeing 787-8 și 787-9, Airbus A350-900 și A350-1000, plus o gamă de avioane de capacitate mai mică.

“Acesta este un moment de mândrie pentru Qatar Airways și este o onoare pentru mine să împart acest premiu cu colegii mei care muncesc din greu”, a declarat CEO-ul companiei aeriene, Badr Mohammed Al-Meer, într-o declarație publicată de Skytrax.

Victoria Qatarului a însemnat locul al doilea pentru câștigătorul de anul trecut, Singapore Airlines, dar la limită.

Compania Skytrax, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că voturile, adunate în urma sondajelor efectuate în rândul a peste 21 de milioane de clienți din 100 de țări cu privire la 350 de companii aeriene, au fost cele mai strânse de la înființarea premiilor în 1999, fiind necesară renumărarea voturilor.

Restul topului 10 a fost, din nou, lipsit de companii aeriene nord-americane, cu Emirates din Dubai pe locul trei, ANA All Nippon Airways din Japonia pe locul patru, Cathay Pacific din Hong Kong pe locul cinci, Japan Airlines pe locul șase, Turkish Airlines pe locul șapte, EVA Air din Taiwan pe locul opt, Air France pe locul nouă și Swiss International Airlines pe locul 10.

Au existat o mulțime de premii de consolare.

Singapore, câștigător de cinci ori, a primit premiul pentru cel mai bun personal de cabină din lume – o realizare pe care vicepreședintele Tan Pee Teck a pus-o pe seama “devotamentului și profesionalismului neclintit” al echipelor sale din aer. Singapore a câștigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun serviciu la clasa întâi și pentru cea mai bună companie aeriană din Asia.

Topul celor mai bune companii în 2024, conform Skytrax:

Topul celor mai bune companii aeriene din lume: Qatar Airways, pe locul 1

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău