Topul celor mai bune 100 de cântece ale secolului XXI, publicat de revista Rolling Stone

  • 30 Iunie 2018 18:43
Topul celor mai bune 100 de cântece ale secolului XXI, publicat de revista Rolling Stone

Pe lista "celor mai bune 100 de cântece ale secolului XXI" publicată de revista americană Rolling Stone, în ediția sa din iulie, figurează pe primul loc, 'Crazy in Love' - piesa de pe primul album de debut solo al cântăreței Beyoncé, la care a colaborat cu rapperul Jay-Z, relatează sâmbătă EFE.

Revista Rolling Stone notează că în anii 2000 s-a produs "o cantitate incredibilă de muzică" și "am avut norocul să asistăm" la debutul carierei unor vedete ca Beyonce, Drake, Jack White sau Adele, dar și la strălucirea unor staruri deja consacrate, precum Beck, Outkast sau U2.

Pe primele cinci locuri se poziționează, în afară de Beyoncé și de soțul său Jay-Z care ocupă locul 5 cu '99 Problems', cântecele 'Paper Planes', de M.I.A. (2): 'Seven Nation Army', de The White Stripes (3) și 'Hey Ya!', de Outkast (4)

Printre artistele feminine ale căror piese s-au clasat pe locuri fruntașe se numără Lady Gaga, cu 'Bad Romance' (21), regretata Amy Winehouse, cu 'Rehab' (20), sau cântăreața britanică Adele, cu 'Rolling in the Deep' (8).

Și artiști latino-americani au fost incluși pe această prestigioasă listă, redactată de artiști, producători, critici și experți ai industriei discografice.

Astfel, piesa 'Despacito', pe care cantautorul portorican Luis Fonsi o interpretează alături de compatriotul său Daddy Yankee și care a condus lista succeselor și reproducerile pe Youtube, s-a clasat pe locul 91.

Versiunea aleasă este remix-ul realizat în colaborare cu Justin Bieber.

Daddy Yankee este inclus în topul 100 și cu piesa 'Gasolina', pe care revista americană o consideră "un punct de cotitură al ascensiunii genului reggaeton în muzica mondială".

Pe locul 85 figurează 'My Shot', un cântec compus de dramaturgul, compozitorul și actorul Lin-Manuel Miranda, de origine portoricană și născut la New York, pentru musicalul 'Hamilton'.

Mai sus, pe locul 59, se clasează piesa 'Bodak Yellow', interpretată de Cardi B, o artistă de rap născută în Bronx din mamă dominicană și tată din Trinidad și Tobago. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău