TOP Forbes | Cei mai BOGAȚI moștenitori din Rusia. În fruntea clasamentului - 17 miliarde de dolari pentru Lukoil

  • 27 Mai 2018 09:55
TOP Forbes | Cei mai BOGAȚI moștenitori din Rusia. În fruntea clasamentului - 17 miliarde de dolari pentru Lukoil

Yusuf Alekperov, fiul lui Vagit Alekperov, directorul general și cel mai mare acționar de la grupul petrolier Lukoil, ocupă în continuare prima poziție în topul celor mai bogați moștenitori din Rusia, potrivit revistei Forbes, relatează agenția rusă TASS.

Clasamentul Forbes Magazine cuprinde 20 de familii din Rusia și 46 de moștenitori, unde fiecare copil se bucură de cel puțin 2,3 miliarde dolari în avere personală.

”Yusuf Alekperov, singurul fiu al CEO-ului Lukoil, a devenit cel mai bogat moștenitor cu o avere estimată la 17 miliarde dolari”, scrie revista.

Locurile 2 și 3 sunt ocupate de cei doi copii ai proprietarului cheie al producătorului de gaze Novatek și Sibur Leonid Mikhelson a căror avere ar fi estimată la 8,9 miliarde de dolari pentru fiecare copil, iar pe al patrulea și al cincilea loc se află descendenții proprietarului EuroChem, Andrei Melnichenko a căror avere se va ridica la 7,3 miliarde dolari fiecare), relarează Tass Russian News Agency.

Potrivit calculelor realizate de Forbes, la data de 20 aprilie 2018 erau 102 miliardari în Rusia iar averea lor combinată se ridica la 403 miliarde de dolari. Dacă această avere ar fi distribuită în mod egal între toți 289 de copii miliardarilor ruși, fiecare din copii ar fi la rândul său miliardar, cu o un capital mediu de 1,4 miliarde de dolari.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău