TOP CINEMA: Animația "Zootopia", pe primul loc în box office (VIDEO)

  • 07 Martie 2016 13:35
TOP CINEMA: Animația

Filmul de animație "Zootopia" s-a plasat pe primul loc în topul box office-ului nord-american, doborând și recordul de încasări în primele trei zile de la lansare pentru o producție a studiourilor Walt Disney Animation.

Celelalte două premiere ale săptămânii trecute, "London Has Fallen" și comedia de război "Whiskey Tango Foxtrot" s-au plasat pe locul al doilea, respectiv al patrulea în clasamentul încasărilor, conform boxofficemojo.com.

"Zootopia", film care ne oferă o perspectivă amuzantă asupra vieții într-o societate modernă complet lipsită de oameni, a obținut încasări de 73,7 milioane de dolari, depășind astfel recordul pentru o animație lansată în luna martie ce a fost deținut de producția "The Lorax" (70,2 milioane de dolari). Animația regizată de Byron Howard, Rich Moore și Jared Bush prezintă un regn animal antropomorfic și civilizat unde prădătorii și prada lor coexistă în pofida inegalităților. Filmul se axează asupra relației dintre o iepuroaică agentă de poliție și prădătorul său natural, vulpoiul. Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba și Jenny Slate își împrumută vocile personajelor animate.

Pe locul doi s-a plasat thriller-ul "London Has Fallen" cu încasări de 21,7 milioane de dolari. În regia lui Babak Najafi, această producție este o continuare a filmului "Olympus Has Fallen" (2013) în care îl reîntâlnim pe Gerard Butler în postul de bodyguard al președintelui SUA, interpretat din nou de Aaron Eckhart. De data aceasta președintele face o vizită la Londra pentru a asista la funeraliile premierului britanic, moment de care profită teroriștii pentru a crea haos în oraș și a încerca să-i asasineze pe principalii lideri mondiali.

Filmul "Deadpool", despre aventurile unui antierou al universului Marvel cunoscut pentru umorul său negru, a coborât pe locul trei cu încasări de 16,4 milioane de dolari, după trei săptămâni de supremație în box-office.

Pe locul patru s-a plasat comedia "Whiskey Tango Foxtrot", a studiourilor Paramount, cu încasări de 7,6 milioane de dolari. În acest film regizat de Glenn Ficarra și John Requa, Tina Fey interpretează rolul unei corespondente de război care încearcă să acopere conflictul din Afganistan alături de ceea ce a mai rămas din armata americană în această țară. Filmul în care mai joacă Margot Robbie și Martin Freeman se bazează pe cartea de memorii a jurnalistei americane Kim Barker după misiunile sale din Afganistan și Pakistan, intitulată 'The Taliban Shuffle'.

Locul cinci îi revine superproducției fantastice "Gods of Egypt" cu încasări de 5 milioane de dolari. În filmul regizat de Alex Proyas, cu Nikolaj Coster-Waldau și Gerard Butler în rolurile principale, zeii egipteni se luptă între ei pentru supremație.

Filmul "Risen" despre ancheta condusă de un tribun roman în legătură cu "pretinsa" înviere a unui condamnat iudeu, pe nume Iisus, a obținut încasări de 3,8 milioane de dolari și s-a plasat pe locul șase în box office.

Locul șapte a fost ocupat de animația "Kung Fu Panda 3" cu 3,5 milioane de dolari, iar producția "The Revenant", care i-a adus primul Oscar lui Leonardi DiCaprio, s-a plasat pe locul opt cu încasări de 3,3 milioane de dolari.

Pozițiile nouă și zece în clasamentul încasărilor sunt ocupate de producțiile "Eddie the Eagle" și "The Witch" cu 3,1 și respectiv 2,5 milioane de dolari.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:0,51 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău