Top cărți de ficțiune istorică

  • 04 Decembrie 2022 10:50
Top cărți de ficțiune istorică

Istoria e magică, ne învăluie, ne sfătuiește și ne poartă. Descoperă top cărți de ficțiune istorică, transmite readings.ro.

1 – The Poisonwood Bible
Barbara Kingsolver

Evangelical Baptist Nathan Price moves his wife, four daughters and all the contents of their household to the Congo in 1959, during a calamitous fight for independence from Belgium. The historic turmoil sets the backdrop for a powerful story of a family struggling to survive across three decades in a tale that feels both epic and familiar.

2 – The Underground Railroad
Colson Whitehead

Winner of the Pulitzer Prize, National Book Award and all of our hearts, this gripping novel chronicles a young enslaved woman’s struggle toward freedom. In Colson’s telling, the underground railroad is no metaphor, but an actual railroad that Cora has to travel through space, time and the horrors of the antebellum South.

3 – The Book of Longings
Sue Monk Kidd

Ana, the daughter of a wealthy Galilee man and sister to a man named Judas, has always been ambitious and creative. So when she’s promised to an older widower, she can’t stand the thought. She meets a young Jesus and the two flee to his mother Mary’s house in Nazareth. What follows is a reverential tale of a woman who survives against the odds, introducing us to a different side of a very familiar cast of characters.

4 – In the Shadow of the Banyan
Vaddey Ratener

Povestea unei fete care ajunge la maturitate în timpul genocidului din Cambodgia, este o poveste despre speranță și perseverență în mijlocul unor pierderi uluitoare. În timp ce Khmerii Roșii brutalizează populația și lumea ei este bulversată, Raami, în vârstă de șapte ani, își găsește alinarea în poveștile populare pe care tatăl ei a învățat-o, chiar dacă lumea ei este învăluită de groază.

5 – Ispășire (Atonement)
Ian McEwan

Când Brionny, în vârstă de 13 ani, este martoră la un flirt între sora ei Cecilia și cel mai bun prieten din copilărie și Robbie, nu înțelege pe deplin ce a văzut. Și, ca urmare, ea pune în mișcare o crimă devastatoare care se răsfrânge asupra tuturor vieților lor. Plasată înainte, în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial, este o meditație despre familie, clasă, dragoste și gelozie, magistral atemporală.

6 – Fata cu cercel de perlă (Girl with a Pearl Earring)
Tracy Chevalier

Chiar dacă nu ați citit cartea, probabil cunoașteți tabloul lui Vermeer. Acest clasic îi poartă pe cititori în interiorul relației dintre pictorul olandez și fata anonimă care i-a fost muză, într-un portret emoționant al unei epoci trecute.

7 – Cât aur ascund aceste coline (How Much of These Hills Is Gold)
C Pam Zhang

Când tatăl lor moare pe neașteptate, frații Lucy și Sam rămân orfani în orașul lor minier riscant din epoca Gold Rush. Ei fură un cal, iau cadavrul și pornesc într-o călătorie pentru a găsi un loc sigur unde să-l odihnească – și propriile lor trecuturi -. Acest roman superb îmbină simbolismul chinezesc cu o sensibilitate exclusiv americană și cu forța atemporală a iubirii familiale.

8 – În numele trandafirului (The Name of the Rose)
Umberto Eco

O mănăstire extrem de secretă în anul 1327. Suspiciuni de erezie în rândul elitelor italiene. Șapte morți misterioase și un călugăr devenit detectiv urmărind indicii simbolice care devin din ce în ce mai sinistre cu cât află mai multe. Aceasta este în parte ficțiune istorică, în parte mister delicios și total captivantă.

9 – The Night Watchman
Louise Erdrich

Este 1953 și Thomas Wazhashk lucrează ca paznic de noapte la o fabrică de bijuterii din apropierea Rezervației Turtle Mountain. Patrice lucrează și ea acolo, economisind pentru a o urma pe sora ei, Vera, în afara rezervației, în marele oraș, dar primește mai mult decât s-a așteptat atunci când călătorește pentru a o găsi. În tot acest timp, există un proiect de lege care își croiește drum prin Congres și care amenință drepturile Chippewa asupra pământului lor, precum și însăși identitatea acestei distribuții memorabile de oameni.

10 – Things Fall Apart
Chinua Achebe

Povestită prin vocea unui războinic Igbo de la sfârșitul anilor 1800, această carte, prima dintr-o serie de trei, explorează rezistența comunității sale la colonialismul britanic și la prezența europeană pe continent în ansamblu. Cartea surprinde în mod viu viața într-un sat african precolonial, precum și aruncă o privire dură asupra tragediei a ceea ce se pierde sub imperialism.

11 – O lungă petală de mare (A Long Petal of the Sea)
Isabel Allende

În timp ce Spania se află în plin război civil, doi refugiați se îmbarcă spre Chile pe un vas închiriat de poetul Pablo Neruda pentru a începe o nouă viață în exil. O poveste despre speranță, despre găsirea iubirii în mijlocul unor circumstanțe oribile și despre promisiunea de a se întoarce acasă, aceasta este poetic de frumoasă.

12 – Simpatizantul (The Sympathizer)
Viet Thanh Nguyen

În parte roman de spionaj, în parte ficțiune istorică captivantă, acest roman câștigător al Premiului Pulitzer urmărește un bărbat care vine în Los Angeles după căderea Saigonului pentru a-și construi o nouă viață printre alți imigranți vietnamezi. Dar fostul căpitan de armată este în secret un agent dublu comunist.

13 – The Rose Code
Kate Quinn

Trei femei foarte diferite ajung să lucreze ca spărgătoare de coduri la Bletchley Park, descâlcind mesajele germane pentru a ajuta Marea Britanie să lupte împotriva naziștilor. Dar, pe măsură ce războiul avansează, legătura lor se destramă odată cu el. Ani mai târziu, prietenele devenite inamice se reunesc datorită unei scrisori criptate, unui trădător misterios și muncii palpitante și periculoase de a sparge un ultim cod.

14 – Vera
Carol Edgarian

Vera Johnson a crescut între două lumi: farmecul corupt al mamei sale, proprietara unui bordel, și mizeria și pericolul familiei plătite pentru a o crește pe Vera în locul ei. Dar după ce marele cutremur din 1906 nivelează San Francisco, Vera trebuie să adune niște aliați improbabili pentru a construi un nou tip de viață din dărâmături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău