Top 7 filme motivaționale pentru dezvoltare personală

  • 15 Iunie 2022 12:00
Top 7 filme motivaționale pentru dezvoltare personală

De multe ori, pentru a face un singur pas înainte ai nevoie de un mic impuls pentru a putea face acea mișcare. Evident, deseori e greu să te motivezi singur pe tine, mai ales când resursele din interior sunt pe sfârșite. Dar uite că poți învăța din experiențele altora. Te poți inspira de la oamenii din jur, din cărți sau din filme. Mai mult decât atât, arta cinematografică are un farmec aparte de a oferi speranță. 

Tocmai din acest motiv ne-am gândit să selectăm pentru tine o listă de 7 filme, printre care și două desene animate, pentru a-ți oferi acel push motivațional de care, poate, ai nevoie acum. 

  1.  Pay it forward (2000)

Un film despre speranță, profund și emoționat despre destinul uman. Un film revelație! 

  1. The Pursuit of Happiness (2006)

O istorie emoționantă despre căutarea fericirii și păstrarea speranței că totul va fi bine indiferent de orice se întâmplă în viață. 

  1. Hidden Figures (2016)

Povestea unei echipe de femei matematiciene afro-americane care au jucat un rol important în NASA în primii ani ai programului spațial al SUA.  

  1. The Theory Of Everything (2014)

„Theory of Everything” este o poveste despre credință, speranță și iubire. O poveste despre înfruntarea imposibilului uman!

  1. On the Basis of Sex (2018)

Un film despre înfruntarea stereotipurilor și inegalităților de gen. O istorie remarcabilă despre o femeie puternică și luptătoare! 

  1. Soul (2020)

„You are enough” acesta ar fi unul dintre mesajele desenului animat pentru tine. O producție animată emoționantă și inspirațională, care te va motiva să te bucuri de viață și de clipa pe care o trăiești. 

  1. Luca (2021)

„Luca” este despre gustul vieții. Despre ieșirile din zonele în care ne-am obișnuit să trăim și despre farmecul aventurilor care oferă culoare existenței! 

Și nu în ultimul rând, învață să fii bun cu tine, să-ți oferi timp, să fii răbdător și să investești în creșterea ta emoțională și profesională. Caută căi pentru a fi un pic mai bun decât ai fost ieri. Schimbă ceea ce-ți este cu putință și acceptă ceea ce nu. 

Iar dacă exact în acest moment cauți un job bun, să știi că sunt o mulțime de companii din Moldova, care îți pot oferi oportunitatea de angajare. Tot de ce ai nevoie este puțin curaj, dorință și un CV.

Pentru cei care sunt în căutarea unui Free CV Model și încă nu știu cum trebuie să fie un CV corect - cu impact, pe delucru.md a fost elaborat un instrument nou cu ajutorul căruia poți face un CV profesionist. Totul ce trebuie să faci e să te înregistrezi și să completezi câmpurile cu informațiile relevante. 

Top 7 cărți care te ajută să crești în carieră

Dezvoltarea personală și profesională a ajuns să fie cel mai valoros trend al timpurilor noastre. Există imagine mai frumoasă decât un om care vrea să se dezvolte și să avanseze? Puțin probabil! 

Indiferent de calea pe care o alegi să o parcurgi pentru a crește, contează, de fapt,  dorința ta de a munci pentru tine și pentru mintea ta. Și crede-ne, efortul pe care îl faci acum, te va răsplăti cu siguranță! 

Fii bun și răbdător cu tine. Muncește și nu-ți fie frică de următoarea treaptă, iar ca necunoscutul să fie mai puțin „înfricoșător” ți-am pregătit o listă de 7 cărți inspiraționale care te vor ajuta să crești în carieră.

Din aceste cărți, fără niciun dubiu, vei învăța din experiențele altora. Vei vedea lumea prin prisma oamenilor care nu au renunțat la visele lor și care, la fel ca și tine, au ales să lupte pentru ele! 

„Începe cu ce nu-ți place!” de Brian Tracy

Procrastinezi, amâni lucrurile de azi pe mâine? Dacă da, atunci această carte va face concurență bună în biblioteca ta!

Brian Tracy îți oferă 21 de metode care să te ajute să nu procrastinezi, să fii eficient și să reușești să faci multe lucruri într-un timp scurt.  Deci, această carte este un ghid care te va motiva să devii productiv, oferindu-ți instrumente utile!

Regula de 5 secunde” de Mel Robbins

Această carte este o aventură captivantă care te ajută să-ți recapeți încrederea în propriile forțe și abilități „în 5 secunde”! Autoarea utilizează narațiuni amuzante din filele istoriei, artei, business-ului pentru a-ți arăta câte poate schimba o secundă în care dai dovadă de curaj.

„Puterea prezentului” de ​​Eckhart Tolle

Prezentul este minunea de care tu ai parte chiar acum, iar Eckhart Tolle îți spune să fii conștient de asta și să începi să trăiești prezentul tău, nu trecutul și nu viitorul. Cartea te ghidează să iei în mâini propriul destin și să te bucuri de puterea prezentului tău. Este profundă, spirituală și te propulsează să mai faci un pas, atunci când crezi că ai făcut destui!

„Changing Belief Systems With NLP” de Robert Dilts

Imaginează-ți o piramidă. Sus ești tu, iar la baza acesteia este mediul înconjurător. Cartea lui Dilts te ajută să-ți schimbi perspectiva vieții respectând câțiva pași simpli. Începi cu baza, adică ușor schimbi mediul înconjurător. Apoi vezi cum ți se modifică comportamentul în urma alegerii precedente. Ulterior observi cum apar abilități noi, desigur că și valorile tale se schimbă. Iar prin acțiuni și rezultate ajungi la tine, acolo unde ți-ai dorit să fii când ai pornit această călătorie de autodescoperire. 

Cartea e un must-have!

„Atomic Habits”, de James Clear 

O carte care va fi o revelație pentru tine și care va fi „o cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și a scapa de cele proaste. „Atomic Habits” te va ajuta să creezi o strategie care îți va aduce rezultatele dorite. Vei înțelege „ce” faci greșit și-ți va arăta „cum” să atingi un scop.   

„Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson

„Imaginează-ți un copil care învață să meargă. El cade de sute de ori, se lovește și tot de atâtea ori se scoală în picioare! El nu cedează pentru că: «Probabil, mersul nu e pentru mine»” – iată acesta este unul dintre motivele pentru care această carte este pentru tine!

„Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin S. Sharma 

Curaj. Motivație. Echilibru. Trei cuvinte cheie care le-a „plantat” autorul în esența cărții sale. „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” este o lecție despre schimbarea percepției asupra vieții. Despre această carte se poate scrie, fiindcă nucleul ei vorbește de la sine. 

Evident, lista poate continua. Contează însă, să începi cu ceva și să știi că ai în interiorul tău toate resursele pentru a deveni ceea ce-ți dorești. 

S-ar putea să faci freelance, sau din contra, s-ar putea să ai un job stabil, dar care să nu-ți aducă plăcere și să te simți un pic pierdut. Dar orice sfârșit e un început, de aceea, mereu poți căuta noi oportunități! Pornește spre propria ta aventură. Caută posturi vacante, aplică la programe care ți-ar oferi experiențe inedite, cumpără cărți din care să te inspiri, călătorește în interiorul tău și nu te  opri niciodată!

Iar dacă ai nevoie de un imbold sau indiciu, să știi că site-ul delucru.md îți oferă o varietate de posibilități de lucru din diferite domenii, cum ar fi: HoReCa, Arhitectură, IT 

Apropo, pentru cei care sunt în căutarea unui șablon de CV /CV model, pe delucru.md, a fost creat un nou tool, cu ajutorul căruia vă puteți face un CV corect și atrăgător pentru angajatori. Înainte de completarea câmpurilor, nu uitați să vă documentați cu privire la Informații utile despre cum scriem un CV convingător (informațiile le găsiți pe pagina unde vă puteți face CV-ul). 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău