Top 10 orașe cu cel mai redus nivel de stres din lume

  • 02 Iulie 2021 16:42
Top 10 orașe cu cel mai redus nivel de stres din lume

Cu toții ne dorim o viață cât mai puțin stresantă, iar asta i-a determinat pe mulți să se reorienteze spre locuri unde pot trăi astfel. Potrivit Indicelui orașelor cu cel mai redus nivel de stres în 2021, publicat luna aceasta, Reykjavik, din Islanda, se află pe locul 1 în clasament, urmat de Berna (Elveția) și Helsinki (Finland), transmite DIGI24.ro.

În top 10 „The Least and Most Stressful Cities Index 2021” urmează Wellington (Noua Zeelandă), Melbourne (Australia), Oslo (Norvegia), Copenhaga (Danemarca), Innsbruck (Austria), Hanover (Germania) și Graz (Austria), potrivit sursei citate

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat 15 indicatori de stres, între care siguranța, rata șomajului, vremea, egalitatea de gen și accesul la asistență medicală, în 500 de orașe la nivel mondial.

Reykjavik a obținut un punctaj excelent la capitolele egalitate de gen și cel mai scăzut nivel de poluare (fonică și a aerului), în timp ce Doha a punctat impresionant la siguranță și securitate, Oslo, la acces la asistență medicală, iar Berna, la cel mai scăzut nivel de stres d.p.d.v. financiar. 

La polul opus, în topul orașelor cu cel mai ridicat nivel de stres se află Mumbai (India), Lagos (Nigeria), Manila (Filipine), New Delhi (India), Baghdad (Iraq), Kabul (Afghanistan), Moscova (Rusia), Karachi (Pakistan), Jakarta (Indonesia), Kiev (Ucraina).

Anul acesta a fost luat în calcul și un nou indicator: COVID-19. Tokyo a obținut cel mai bun scor, în această țară locuitorii sunt cel mai puțin stresați de acest virus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
33,29
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Sat
31
Sun
31
Mon
32
Tue
33
Wed
32
Arhivă Radio Chișinău