Top 10 cele mai vizibile sporturi din România

  • 17 Decembrie 2022 11:47
Top 10 cele mai vizibile sporturi din România

Analiza lunară a celor de la mediaTRUST relevă o creștere semnificativă a vizibilității handbalului în media românească, în timp ce fotbalul rămâne cel mai mediatizat sport. O creștere importantă înregistrează și canotajul, transmite descopera.ro.

O analiză a aparițiilor media a Federațiilor Sportive din România, de la 1 noiembrie-30 noiembrie 2022, relevă unele modificări în ceea ce privește popularitatea.

Federația Română de Fotbal se menține pe primul loc în top. Urcare spectaculoasă pentru Federația Română de Handbal și Federația Română de Canotaj. Federația Română de Tenis și Federația Română de Rugby pierd cîteva poziții. Numărul total al aparițiilor se referă la știrile, interviurile, declarațiile și activitatea federațiilor în perioada monitorizată.

Și în luna noiembrie, Federația Română de Fotbal a înregistrat cele mai multe apariții media, 5.079 materiale, cu peste 600 mențiuni la TV, în contextul meciului amical disputat la Cluj-Napoca cu Slovenia și pierdut de Naționala României, al amicalului prieteniei, unde România a învins Moldova cu 5 la 0 în meciul de la Chișinău dar și al anunțului făcut de Gigi Becali că FCSB are un nou antrenor după plecarea lui Nicolae Dică, pe Leo Strizu.

Locul doi, în topul general al aparițiilor media, este ocupat de Federația Română de Handbal cu 518 mențiuni înregistrate, cu 155 mai multe decât în octombrie. Vârful vizibilității a fost atins în data de 16 noiembrie, în contextul arbitrajului controversat al meciului România – Muntenegru, de la Euro 2022 și al anunțului că Federația Română de Handbal va face o plângere la Forul european, considerând că România a fost dezavantajată de cele două arbitre, Ana Vranes și Marlis Wenninger.

Locul al treilea în top îi revine Federației Române de Canotaj, care a înregistrat 505 mențiuni. Vârful vizibilității a fost în data de 21 noiembrie, cu materiale pe toate mediile de difuzare, despre dubla campioană europeană și mondială la dublu vâsle și 8+1 în 2022, Simona Radiș, care a primit titlul de „Sportivul anului” în canotajul românesc în cadrul galei organizate de Federația Română de Canotaj.

Pe locul patru se află Federația Română de Tenis cu 289 de mențiuni, urmată de Federația Română de Culturism si Fitness cu 286 mențiuni.

Federația Română de Atletism este în top pe locul 6, cu 282 mențiuni, iar Federația Română de Gimnastică a înregistrat în perioada 1 noiembrie-30 noiembrie, 278 de materiale. Federația Română de Automobilism Sportiv este pe locul opt cu 251 mențiuni, urmată de Federația Română de Rugby cu 239 mențiuni și de Federația Română de Hochei pe Gheață, pe poziția 10, cu 233 de mențiuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:4,63 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău