Top 10 cele mai populare aplicații pentru Android în iulie 2017

  • 15 August 2017 09:33
Top 10 cele mai populare aplicații pentru Android în iulie 2017

Facebook continuă să domine autoritar piața globală de aplicații mobile. Din top zece cele mai descărcate aplicații din Google Play în luna iulie a acestui an, șase aparțin gigantului din industria social media.

Totodată, primele patru locuri în topul celor mai descărcate titluri pentru Android sunt ocupate de aplicații ale companiei: WhatsApp, Messenger, Facebook și Instagram. Pe locurile șase și zece se situează Facebook Lite și Messenger Lite, scrie go4it.ro.

Combinat, cele șase aplicații deținute de Facebook au fost descărcate de 297 milioane de ori în iulie, după cum se vede în infograficul de mai jos realizat de Statista

Doar dezvoltatorii cu resurse financiare mari au succes 

Pentru dezvoltatorii de aplicații mobile este din ce în ce mai dificil să câștige bani de pe urma acestora, din cauza competiției acerbe și a așteptărilor tot mai mari ale utilizatorilor, potrivit unui studiu al companiei de cercetare a pieței Gartner. Conform analiștilor, pentru ca o aplicație să se impună pe piață, aceasta trebuie să fie de calitate și să ofere multe funcționalități. Iar aceste lucruri înseamnă costuri mai mari de cercetare, dezvoltare, livrare și suport, pe care majoritatea dezvoltatorilor nu și le permit. De aceea, este tot mai greu ca un dezvoltator să concureze cu Facebook, o companie cu resurse imense.

Gartner estimează că, până în 2018, doar una din 10.000 de aplicații dedicate consumatorilor va reprezenta un succes financiar. 

 

Top 10 cele mai populare aplicații pentru Android în iulie 2017

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău