Top 10 cele mai bune destinații culinare în 2023. 7 dintre ele se află în Europa

  • 28 Ianuarie 16:52
Top 10 cele mai bune destinații culinare în 2023. 7 dintre ele se află în Europa

A fost aleasă cea mai bună destinație culinară pentru anul 2023: Roma, capitala Italiei, a fost desemnată cel mai bun loc pentru delicii gastronomice. Orașul este renumit pentru pastele proaspete, pizza și înghețata cremoasă. În top 10 cele mai bune destinații culinare pentru anul acesta se numără și alte orașe din Europa, scrie digi24.ro.

Roma a fost desemnat orașul în care putem merge să mâncăm cea mai bună mâncare din lume anul acesta. Capitala Italiei a primit cele mai bune recenzii de la turiști pentru majoritatea tipurilor de mâncare, de la tocăniță cu carne de vită, până la paste și pizza.

În top 10 cele mai bune destinații culinare se numără și alte două orașe din Italia, Florența și Napoli. Locul doi în top este ocupat de Creta, urmată de Hanoi, capitala Vietnamului. Locul 5 revine orașului Paris, unde putem mânca cunoscutele croissante la micul dejun și produsele de patiserie, cunoscuții macarons și gama variată de brânzeturi.

În top intră și Barcelona, cu renumita paella, și Lisabona, pe locul 7, unde mesele tradiționale sunt dominate de fructe de mare și de carne de porc.

Ultimele locuri din top sunt ocupate de New Orleans și Jamaica, care le oferă turiștilor preparate mai puțin obișnuite. Topul destinațiilor culinare în 2023 Roma, Italia Creta, Grecia Hanoi, Vietnam Florența, Italia Paris, Franța Barcelona, ​​Spania Lisabona, Portugalia Napoli, Italia New Orleans, SUA Jamaica.Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
6
Arhivă Radio Chișinău