Toate posturile vamale de la frontiera moldo-română vor fi modernizate

  • 19 Aprilie 2017 10:14
Toate posturile vamale de la frontiera moldo-română vor fi modernizate

Toate posturile vamale de la frontiera moldo-română vor fi modernizate, a anunțat directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Punctul de trecere Cahul-Oancea va fi primul post vamal unde va fi implementat controlul comun al Moldovei și României. Serviciul Vamal a inițiat deja procedura de reabilitare și extindere a infrastructurii a trei posturi vamale: Sculeni, Leușeni și Costești.

Costurile aferente lucrărilor de modernizare a acestora, precum și dotării cu echipamente speciale de control, vor fi acoperite din bugetul de stat și din fonduri oferite de către partenerii de dezvoltare ai Serviciului Vamal.

Potrivit Infotag, în cadrul unei vizite  de lucru la postul vamal Giurgiulești, au fost examinate posibilitățile de instituire a unei zone de control vamal pentru autocamioane, fapt ce va diminua considerabil durata de staționare a unităților de transport în punctul de trecere și va exclude riscul creării unor potențiale ambuteiaje. Zilnic punctul Giurgiulești este traversat de aproximativ 1500 de unități de transport, dintre care până la aproximativ 200 sunt autocamioane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău