Toate podurile din Chișinău necesită reparații. Asfaltul și pilonii au degradat în cei peste 50 de ani de la costrucție

  • 20 August 2018 11:12
Toate podurile din Chișinău necesită reparații. Asfaltul și pilonii au degradat în cei peste 50 de ani de la costrucție

Toate cele 20 de poduri din capitală necesită reparații, arată un raport prezentat de către șeful Direcției generale de transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței de astăzi a primăriei Municipiului Chișinău.

Cele mai multe poduri au fost construite în anii 70-80 ai secolului trecut și au grinzile, pilonii, precum și hidroizolarea degradate, potrivit lui Vitalie Butucel.

De asemenea, sunt fisuri în asfalt. Pentru o evaluare mai amplă este nevoie de o expertiză, ce va stabili starea tehnică a construcțiilor.

Aceasta ar urma să fie făcută în decursul a 4-6 luni, potrivit șefului Direcției transport, iar ulterior ar urma să fie făcută proiectarea construcțiilor, apoi licitația și efectuarea lucrărilor.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a indicat inițierea procedurilor de licitații publice pentru efectuare expertizei tehnice a podurilor, precum și elaborarea ulterioară a unui raport care să cuprindă constatările expertizei și evaluarea costurilor necesare pentru reparație. Potrivit lui, acestea ar urma să fie introduse în cheltuielile bugetare pentru 2019.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău