Toate bunurile imobile din R. Moldova vor fi evaluate. Cine va suporta costurile ( Bizlaw)

  • 05 Iulie 2019 10:29
Toate bunurile imobile din R. Moldova vor fi evaluate. Cine va suporta costurile ( Bizlaw)

Toate bunurile imobile din Republica Moldova vor fi evaluate pentru a optimiza sistemul de impozitare a proprietății imobiliare. Măsura este stabilită în Proiectului de înregistrare și evaluare funciară finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Pentru realizarea acestuia, Agenția Servici Publice și Agenția Relații Funciare și Cadastru au semnat un acord de colaborare, scrie Bizlaw.

Autoritățile spun că, în prezent, din cele aproximativ șase milioane de bunuri imobile amplasate pe teritoriul Republicii Moldova, au fost supuse evaluării doar puțin peste 800 de mii de bunuri.

Totodată, proiectul prevede măsuri privind înregistrarea primară masivă a bunurilor imobile proprietate privată și a celor proprietate publică, dar și dezvoltarea infrastructurii naționale de date spațiale. În acest sens, va fi acordat suport autorităților publice în vederea creării seturilor de date și asigurării disponibilității acestora pe o platformă unică.

Conform programului de implementare a proiectului, până la sfârșitul anului vor fi demarate lucrări de cadastru în cel puțin șase raioane ale țării: Ocnița, Edineț, Dondușeni, Briceni, Soroca și Florești. Activitățile de măsurare, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile se vor desfășura gratuit pentru titularii de drepturi. Costurile sunt acoperite din mijloacele financiare alocate Republicii Moldova de Banca Mondială.

Sursa:Bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău