Toată lumea vrea să fie sigură că va avea un loc pentru a vizita Delta Dunării. Rezervări și pentru 2021

  • 08 Februarie 2019 19:49
Toată lumea vrea să fie sigură că va avea un loc pentru a vizita Delta Dunării. Rezervări și pentru 2021

Operatorii turistici din Delta Dunării au vândut deja primele sejururi pentru anul 2021, a declarat pentru AGERPRES Iliuță Goean, participant la finele săptămânii trecute la Târgul de turism Destinations, găzduit de Londra, Marea Britanie.

'Pentru 2019, luna mai este vândută în proporție de 80%, pentru 2020, s-au vândut circa 30% din pachete, iar pentru 2021 avem ocupată luna mai în proporție de 10%. Luna mai este vârf de sezon și toată lumea vrea să fie sigură că va avea loc', a afirmat Goean.

El a mai spus că foarte mulți vizitatori ai târgului Destinations s-au arătat interesați de oferta României care a avut o expunere specială în media expoziției, potrivit Asociației de Ecoturism din România (AER).

'M-am bucurat să văd că mulți turiști știau despre România. Este meritul prințului Charles care a promovat Transilvania intens. Despre deltă oamenii auziseră și au fost persoane care știind că suntem acolo au venit la noi cu lista cu întrebări. Cineva care vine cu atâtea întrebări, e clar că este interesat de România', a mai spus Goean.

AER a fost în acest an principalul partener al târgului de turism Destinations, iar România a fost în atenția celor 80.000 de vizitatori prin nouă destinații cu profil ecoturistic, reunite sub brandul Discover Eco-Romania, Țara Hațegului-Retezat, Țara Dornelor, Eco-Maramureș, Pădurea Craiului-Apuseni, Ținutul Zimbrului, Neamț, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad și Împrejurimile, Delta Dunării și Piatra Craiului-Brașov.

'Ne-am dori o profesionalizare a întregii politici de marketing a României și o susținere consecventă a sectorului de ecoturism în special de către Ministerul Turismului, dar și de mediul de afaceri, căci experiența noastră directă de peste 15 ani pe piețele occidentale ne spune că atractivitatea României în contextul global este acum în creștere', a declarat președintele AER, Andrei Blumer, citat într-un comunicat de presă al asociației.

Potrivit sursei, România este printre primele țări din lume care aplică un standard pentru evaluarea destinațiilor de ecoturism adaptat după criteriile Consiliului Mondial al Turismului Durabil (GSTC) și administrat de Ministerul Turismului. Totodată AER implementează sistemul Eco-România de certificare în ecoturism pentru programe turistice și pensiuni.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău