Titus Corlățean despre Parteneriatul Estic: Republica Moldova este bine plasată

  • 19 Februarie 2013 11:22
Titus Corlățean despre Parteneriatul Estic: Republica Moldova este bine plasată

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a participat marți, 18 februarie, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfășurat la Bruxelles.

Agenda discuțiilor s-a concentrat asupra vecinătății estice și sudice a UE. În acest sens, miniștrii au avut un schimb de opinii privind Parteneriatul Estic, în pregătirea Summit-ului din noiembrie 2013 de la Vilnius și au analizat ultimele evoluții din Mali, Siria și Irak, precum și perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.

În cadrul discuției pe tema vecinătății estice a UE, ministrul Titus Corlățean a exprimat susținerea fermă a României pentru obiectivele cuprinse în Foaia de parcurs a Parteneriatului Estic până la Summit-ul de la Vilnius, noiembrie 2013. 

România dorește un Summit de succes, care să aducă rezultate de substanță. A arătat că este esențială menținerea unui ritm accelerat de negociere a Acordurilor de Asociere și a celor privind Zonele Cuprinzătoare de Comerț Liber, în vederea parcurgerii cât mai multor etape până la Summit (în funcție de progresele fiecărui stat partener), precum și realizarea de progrese pe linia mobilității.

Șeful diplomației române, într-un interviu acordat pentru Radio România Actualități s-a referit la actual situație politică de la Chișinău și la parcursul european al Republicii Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău