Titlul de cea mai mare companie aeriană a Europei ajunge la un operator low-cost

  • 12 Ianuarie 2017 08:44
Titlul de cea mai mare companie aeriană a Europei ajunge la un operator low-cost

Titlul de cea mai mare companie aeriană a Europei ajunge la un operator low-cost. RyanAir a detronat Lufthansa, titanul cu o istorie de peste 60 de ani care pare să nu mai țină pasul cu vremurile.

Dacă nemtii au transportat în 2016, 109 milioane de pasageri, irlandezii de la RyanAir au avut 117 milioane. Modelul lor de business e pe val în toată Europa. Wizz Air a vândut cu 19% mai multe bilete decât în anul anterior și în creștere solidă au fost toate companiile low-cost cunoscute, transmite Digi24.

Ca dinamică, 2016 arată clar cum piața a trecut decisiv la o nouă etapă.

Lufthansa a fost depășit după ce și-a crescut numărul de pasageri cu doar 1,8%, față de avasul de 15% al RyanAir. E o realitate greu de ignorat de vechea gardă a industriei. Lufthansa încearcă să se adapteze mizând pe propriul său braț low-cost Eurowings, dar mișcarea vine la un cost greu de suportat - angajații organizează protest după protest de teamă că strategia Lufthansa va însemna salarii mai mici și beneficii mai puține. Ciocnirile interne însă întârzie planurile companiei și tocmai timpul e marea sa problema. RyanAir planifică un atac frontal. Vrea ca în acest an să se extindă acasă la Lufthansa, în Germania, și să înceapă să opereze de pe aeroportul din Frankfurt, baza principală a nemților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,14
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:4,47 m/s
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău