Tiraspolul vrea să exporte mărfuri în Rusia în condiții privelegiate față de companiile din R.Moldova

  • 11 Februarie 2017 18:37
Tiraspolul vrea să exporte mărfuri în Rusia în condiții privelegiate față de companiile din R.Moldova

Tiraspolul își dorește condiții preferențiale în ceea ce privește exportul de mărfuri din Transnistria în Federația Rusă, potrivit novostipmr.com.

Direcția prioritară în procesul de colaborare a instituțiilor vamale din Transnistria și Federația Rusă este lichidarea barierelor și crearea condițiilor preferențiale pentru mărfurile transnistrene, a declarat șeful Comitetului  Vamal de la Tiraspol, Vitali Neagu.

El a subliniat că, în prezent, se lucrează asupra condițiilor tehnice în care ar urma să aibă loc schimbul de informații între cele două servicii vamale cu privire la circulația mărfurilor și mijloacelor de transport care traversează frontiera regiunii nistrene și Federației Ruse.

O atenție deosebită se acordă problemelor ce țin de identificarea mărfurilor transnistrene în volumul total de exporturi din Republica Moldova, a menționat Vitali Neagu.

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat această intenție a Tiraspolului.

În prezent, companiile din Transnistria își exportă mărfurile în Rusia, fiind înregistrate în actele oficiale ca societăți comerciale din Republica Moldova.

Principalul partener comercial al regiunii nistrene este teritoriul controlat de către autoritățile de la Chișinău. În 2016, peste 46% din exporturile regiunii separatiste au ajuns pe malul drept al Nistrului, în timp ce în Federația Rusă - doar 8%. 11% din exporturi au ajuns în România și tot atât în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău