Tiraspolul urmează să vină în zilele următoare cu un răspuns în scris referitor la accesul la Alexandr Rjavitin

  • 15 Ianuarie 2020 09:49
Tiraspolul urmează să vină în zilele următoare cu un răspuns în scris referitor la accesul la Alexandr Rjavitin

Tiraspolul confirmă reținerea lui Alexandr Rjavitin, și urmează să vină în zilele următoare cu un răspuns în scris referitor la asigurarea accesului avocaților și a medicilor la el. Despre aceasta a comunicat reprezentantul politic al Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, în cadrul întrevederii cu vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea.

Solicitat de IPN, Alexandru Flenchea a declarat că acest caz a fost primul subiect din agenda discuțiilor, care au avut loc ieri, 14 ianuarie, la Tiraspol. Potrivit lui, prima întrebare a fost când avocații, familia, medicii și reprezentantul Oficiului Avocatului Poporului vor putea să-l viziteze. Vitali Ignatiev a declarat că va oferi în următoarele zile un răspuns în scris în acest sens. Vicepremierul susține că va aștepta această informație până la sfârșitul săptămânii, iar în funcție de evoluția lucrurilor, vor fi decise următoarele acțiuni.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a discutat cazul cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan, deputat din opoziție în Sovietul Suprem de facto din regiune. Acesta a fost reținut mai bine de un an în urmă, fiind deja și condamnat. Alexandru Flenchea spune că a fost abordat accesul medicilor la el, în condițiile în care, din spusele membrilor familiei, starea lui de sănătate s-a înrăutățit. Vicepremierul afirmă că Oleg Horjan trebuie eliberat, pentru că dosarul în privința lui este unul politic și reprezintă o răfuială politică. Și în acest sens, Vitali Ignatiev a spus că va reveni cu un răspuns în scris.

La sfârșitul lunii decembrie, Asociația Promo-LEX a anunțat că a fost sesizată de prietenii și rudele lui Alexandru Rjavitin referitor la dispariția acestuia din propria casă din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia din regiunea transnistreană. „Alexandru Rjavitin, fiind înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. El a trecut înot râul Nistrul și a mers trei zile pe jos până la Chișinău, în uniforma sa militară și în șlapi, pentru că nu a mai suportat umilințele și bătăile la care era supus. Pentru că a evadat și a îndrăznit să vorbească despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus, administrația de facto de la Tiraspol i-a pornit „dosar penal”, menționa Promo-LEX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău