Tiraspolul caută sprijinul Moscovei pentru a anihila efectele controlului comun moldo-ucrainean la frontieră

  • 21 Aprilie 2018 11:17
Tiraspolul caută sprijinul Moscovei pentru a anihila efectele controlului comun moldo-ucrainean la frontieră

Administrația separatistă de la Tiraspol cere sprijinul Rusiei pentru a anihila consecințele pretins degative ale aplicării regimului de control comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaiskoe. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi pe care așa-zisul ministru transnistrean de externe, Vilai Ignatiev a avut-o vineri, la Moscova, cu ambasadorul rus cu misiuni speciale, Serghei Gubarev.

La întrevedere a participat și directorul adjunct al departamentului pentru țările din CSI al Ministerului de Externe de la Moscova, Vitali Treapițîn, notează INFOTAG.

Interlocutorii au discutat „o gamă largă de probleme de actualitate legate de situația din procesul de negocieri între Transnistria și Moldova".

O atenție deosebită a fost acordată discuțiilor cu privire la elaborarea mecanismului de participare a transportului auto transnistrean la traficul internațional, precum și perspectivelor de intensificare a dialogului la nivel de grupuri de experți ale părților.

Ignatiev i-a informat oficialitățile de la Moscova „despre situația care s-a format în legătură cu lansarea următoarei etape a controlului moldo-ucrainean comun la punctul de trecere Cuciurgan, despre efectele negative observate ale acestei decizii", subliniind că partea transnistreană a expediat oficial tuturor participanților la negocierile în formatul "5+2" un apel „pentru a preveni agravarea situației”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău