Tiraspolul anunță că a finalizat ancheta în dosarul ce-i vizează pe un fost „prim-ministru” și trei „ex-miniștri”

  • 20 Noiembrie 2018 09:18
Tiraspolul anunță că a finalizat ancheta în dosarul ce-i vizează pe un fost „prim-ministru” și trei „ex-miniștri”

Comitetul de anchetă de la Tiraspol anunță că a finalizat investigarea în cadrul dosarului penal deschis pe numele unui fost „premier” și a trei foști „miniștri”.

Asflel, este vorba așa-numitul fost premier Tatiana Turanskaia și „miniștrii” Oxana Bulanova, Maia Parnas și Elena Ghirjul, care sunt acuzați că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu, cauzând prejudicii în proporții deosebit de mari. Aceștia au fost puși sub învinuire, fiind luată decizia de a fi arestați. Menționăm că cele patru persoane sunt anunțate în căutare. Comitetul de anchetă susține că a acumulat destule probe în privința celor patru învinuiți și a transmis materialele intanței de judecată.

Menționăm că dosarul se referă la reținerea a 30% din pensii și salariile bugetarilor din regiune, operată în anul 2015. Decizia de a reține până la 30% din pensii și salariile angajaților din sfera bugetară a fost luată de autoritățile nerecunoscutei republici moldovenești nistrene în anul 2015, pentru a acoperi o profundă criză financiară în regiunea din stânga Nistrului.

Sentința poate fi anunțată și în lipsa celor patru persoane.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău