Tiraspolul amenință în continuare: Instalarea controlului comun la granița cu Ucraina ar putea provoca un conflict

  • 10 Mai 2017 16:57
Tiraspolul amenință în continuare: Instalarea controlului comun la granița cu Ucraina ar putea provoca un conflict

Chiar dacă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a aflat la parada militară de 9 mai la Moscova, alături de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care sprijină regimul de la Tiraspol, administrația separatistă nu încetează să vorbească despre tendințe așa-zis „revanșarde” de la Chișinău.

„Noi vedem că Moldova nu este dispusă să discute civilizat cu Transnistria. Atitudinea dură în relația cu republica care le observăm astăzi, confirmă temerile noastre că cineva din administrația moldovenească, cu susținerea unor parteneri internaționali, planifică să ia revanșa în acest conflict cu forța”, afirmă pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, într-un interviu pentru publicația spaniolă „El Mundo”, citată de agenția oficială „Novosti PMR”.

Vitali Ignatiev s-a referit, în special, la intenția Republicii Moldova și Ucrainei de a institui un regim de control comun la graniță, pe segmentul transnistrean.

„Noi suntem împinși spre conflict”, amenință oficialul separatist de la Tiraspol.

Amintim că autoritățile de la Chișinău și Kiev intenționează să înceapă controlul comun la punctul de trecere a frontiere Cuciurgan-Pervomaisk la 31 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău