Tiraspolul amenință cu escaladarea situației și spune de ce cere ca numărul pacificatorilor ruși să fie majorat esențial. Solicitările adresate CUC

  • 15 Februarie 2020 16:32
Tiraspolul amenință cu escaladarea situației și spune de ce cere ca numărul pacificatorilor ruși să fie majorat esențial. Solicitările adresate CUC

Delegația Tiraspolului la CUC a transmis o declarație, citată de agenția oficială de știri „Novosti PMR” în care se face referire la „riscul escaladării situației”, urmare a adresării transmisă de delegația moldovenească și se propun acțiuni precum fortificarea ambelor posturi cu tehnică blindată și personal militar și chiar majorarea numărului de pacificatori ruși care ar putea ajunge la 2.400.

Tiraspolul cere fortificarea posturilor de pacificatori Nr 9 din stânga și dreapta Nistrului, inclusiv cu vehicule blindate ca răspuns la o solicitare a mai multor locuitori din regiune, transmisă de delegația Republicii Moldova la Comisia Unificată de Control în care este solicitată  reducerea infrastructurii celor două posturi și chiar unificarea lor pentru a simplifica circulația cetățenilor.

Aceste propuneri vin ca răspuns la un demers depus săptămâna trecută de delegația Chișinăului, care face referire la o adresare semnată de aproximativ 12.000 de locuitori din regiune care se plângeau că infrastructura posturilor Forțelor Mixte de Pacificare amplasate pe malurile râului Nistru lângă localitatea Vadul-lui-Vodă  îngreunează circulația și chiar duce la producerea accidentelor rutiere. Printre propunerile delegației moldovenești era și unificarea celor două posturi, care să fie puse sub administrarea Chișinăului.

 Amintim că anume l acest post în 2012 un pacificator rus a omorât cu focuri de armîă un tânăr de 18 ani. Presa de la Tiraspol comentează acea tragedie drept „provocare” din partea Chișinăului.

 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău