Tiraspolul a prelungit starea de urgență în regiunea transnistreană

  • 12 Mai 2020 12:45
Tiraspolul a prelungit starea de urgență în regiunea transnistreană

Autoritățile de la Tiraspol au prelungit starea de urgență în regiunea transnistreană până la 1 iunie, informează site-ul administrației separatiste Novostipmr.com. Aceasta fusese stabilită inițial de pe 17 martie, până la 15 mai.

În această perioadă, regiunea din stânga Nistrului a fost izolată, fiind restricționat accesul și instituite mai multe puncte de control ilegale, după cum au semnalat autoritățile de la Chișinău.

În acest context, fostul vice-premier pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, atenționează că prelungirea stării de urgență și autoizolarea regiunii pentru încă 19 zile ”va ține sute de mii de oameni de pe ambele maluri ostatici ai ambițiilor politice și electorale”.

”În asemenea condiții pot face orice și, cred ei, că pot ascunde orice. Tot ce furnizează agenția de știri oficială e statistica COVID, prognoza meteo și celebrarea virtuală interminabilă a zilei victoriei.

De parcă nu ar fi fost închis singurul internet provider independent în regiune, de parcă nu ar fi condamnat un om de afaceri din Rîbnița la 4 ani doar pentru că nu a vrut să-și doneze afacerea, de parcă nu ar sta Alexandr Rjavitin în continuare închis în unitate militară, de parcă nu ar sta Oleg Horjan deja de luni de zile în spitalul penitenciarului, de parcă nu ar fi și mulți alți închiși fără nici o vină.

Ei se simt bine în situația asta, dar adevărul e că există instrumente și pârghii pentru a-i scoate din zona de confort”, subliniază Alexandru Flechea pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău