Tiraspolul a instalat ilegal un post vamal mobil și a extins „competențele” așa-numiților grăniceri

  • 27 Ianuarie 2020 16:58
Tiraspolul a instalat ilegal un post vamal mobil și a extins „competențele” așa-numiților grăniceri

Tiraspolul a instalat ilegal un post vamal mobil și a extins „competențele” așa-numiților grăniceri.

Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) s-au întrunit, la 23 ianuarie, în orașul Tighina, pentru a discuta și a găsi soluții la cele mai stringente probleme identificate în cadrul operațiunii de pacificare. Astfel, reprezentanții Tiraspolului s-au opus includerii pe agenda de discuții a deciziei regimului separatist din stânga Nistrului privind extinderea „competențelor” așa-numitor grpniceri.

„În cadrul examinării raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pentru perioada 15-21 ianuarie curent, s-a constatat că acesta nu reflectă date despre instalarea ilegală de către Tiraspol a unui post vamal mobil la 20 ianuarie pe traseul dintre satele Roghi și Molovata Nouă. Delegația Republicii Moldova califică aceste acțiuni drept încălcare a Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992 și impediment în libera circulație a cetățenilor și a bunurilor”, se arată, într-un comunicat, al CUC.

Prin urmare, potrivit reprezentanților Chișinăului, după discuții lungi și dure, părțile nu au atins consensul pe problema dată, motiv pentru care examinarea subiectului a fost amânată și va fi continuată la ședința din săptămâna ce urmează.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău