Tiraspolul a anunțat în căutare un fost „premier” și „trei miniștri”

  • 24 Octombrie 2018 15:55
Tiraspolul a anunțat în căutare un fost „premier” și „trei miniștri”

Comitetul de anchetă din autoproclamata rmn a inițiat un dosar penal în cadrul căruia este investigată reținerea a 30% din pensii și salariile bugetarilor din regiune, operată în anul 2015.

În acest dosar figurează un fost prim-ministru și trei miniștri ai pretinsului guvern de la Tiraspol, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice locale.

Potrivit unui comunicat, este vorba de foștii așa-numiți premier Tatiana Turanskaia și miniștrii Oxana Bulanova, Maia Parnas și Elena Ghirjul. Aceste persoane au fost date în căutare.

Totodată, potrivit surselor locale, în rmn, sentința poate fi anunțată și în lipsa acuzaților, fără prezența acestora la proces.  

Decizia de a reține până la 30% din pensii și salariile angajaților din sfera bugetară a fost luată de autoritățile nerecunoscutei republici moldovenești nistrene în anul 2015, pentru a acoperi o profundă criză financiară în regiunea din stânga Nistrului. Aceasta este considerată de experți „una dintre cele mai dureroase pentru populația regiunii, cu grave repercusiuni pentru cei mai vulnerabili cetățeni”. Principalul figurant în acest dosar este ex-președintele Evgheni Șevciuc.

Evgheni Șevciuc a fost dat în căutare de către administrația de la Tiraspol, iar pe numele acestuia este eliberat mandat de arest. Ex-președintele autoproclamatei rmn nu și-a recunoscut vina și a declarat că este nevoit să părăsească Tiraspolul din cauza unui atentat care s-ar pregăti asupra sa. Conform unor medii de informare de la Chișinău, fostul lider de la Tiraspol se află în Rusia.

Anterior, Tiraspolul a anunțat că Evgheni Șevciuc va fi judecat în lipsa acestuia, deoarece la ora actuală fostul lider de la Tiraspol se află peste hotare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău