Tipurile de medicamente la care prețul a scăzut cu circa 2%, potrivit Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale

  • 22 Mai 2019 11:00
Tipurile de medicamente la care prețul a scăzut cu circa 2%, potrivit Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale

Prețul la unele medicamente vândute în farmaciile din țară a scăzut în luna aprilie cu circa 2%, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, printre preparatele înregistrate cu prețuri noi sunt antiinflamatoare nesteroidiene, antiasmatice, antibactiriene de uz sistemic, antibiotic, homeopatice, preparate pentru tratamentul rănilor și ulcerelor, antihipertensive, psihoanaleptice, antihistaminice sistemice și antitrombotice.

Pe teritoriul Republicii Moldova au trecut deja procedura de autorizare sau reautorizare 125 de produse medicamentoase, dintre care 49 de medicamente sunt de origine europeană, 41 de medicamente sunt produse de companii farmaceutice din țările CSI, 14 medicamente sunt produse autohtone, iar 21 provin din alte țări. Circa 72,8% din preparate autorizate sunt eliberate în bază de prescripție medicală.

Pe parcursul lunii aprilie, în urma examinării dosarelor depuse la Comisia privind autorizarea importului medicamentelor, specialiștii au acceptat pentru import 141 de preparate. Printre acestea se numără medicamente cardiovasculare, preparate antivirale, remedii antineoplazice și imunomodulatoare, oftalmologice, corticosteroizi și psihostimulente.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău