Tinerii sunt invitați să aplice la inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni”

  • 30 August 2018 11:30
Tinerii sunt invitați să aplice la inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni”

Tinerii cu vârsta între 18 și 25 de ani sunt invitați să aplice la inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” (YEAs) pentru a deveni parte a comunității internaționale a tineretului. Termenul limită pentru aplicare este 12 septembrie. În total, urmează a fi selectați o sută de participanți, transmite IPN.

„Tinerii Ambasadori Europeni” sunt tinerii activi, care vorbesc fluent limba engleză și sunt cetățeni ai Uniunii Europene sau ai celor șase țări partenere din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Aceștia sunt la curent cu activitatea Uniunii Europene în țara lor și sunt interesați să promoveze parteneriatul cu UE.

Candidații care vor fi selectați se vor implica în diverse activități locale și internaționale întru dezvoltarea dialogului cu tinerii din alte țări, precum și vor reprezenta tinerii din țările lor în străinătate. Aceștia vor face schimb de experiență, își vor împărtăși cunoștințele despre programele și inițiativele UE, vor discuta subiecte privind educația și ocuparea în câmpul muncii a tinerilor, vor realiza diverse inițiative pentru un viitor mai bun al cetățenilor țărilor lor și al întregii regiuni. „Tinerii Ambasadori Europeni” sunt forța motrice a rețelei „Tineri Vecini Europeni”, care în prezent este formată din 3300 de membri activi.

Scopul activității rețelei „Tinerii Vecini Europeni” este de a crește numărul tinerilor implicați social, informați despre proiectele și inițiativele UE în țara lor și în țările Parteneriatului Estic, precum și de a contribui la cooperarea tineretului din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și statele membre ale UE

Inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” face parte din proiectul „Open Neighbourhood – Comunicarea pentru un Parteneriat Mai Puternic: Contact cu cetățenii din toată Vecinătatea Estică” (EU NEIGHBOURS east), finanțat de UE.

Pentru a deveni „Tânăr Ambasador European” tinerii pot aplica aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău