Tinerii specialiști din Chișinău vor primi compensații pentru chiria locuinței

  • 14 Iulie 2022 12:37
Tinerii specialiști din Chișinău vor primi compensații pentru chiria locuinței

Tinerii angajați ai instituțiilor bugetare, care activează până la trei ani în domeniu, vor beneficia de compensații pentru chiria locuinței. Compensația bănească lunară constituie 2000 de lei. Despre aceasta se scrie într-un Regulament abrobat de Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Tânărul specialist care dorește să profite de suportul dat, trebuie să se adreseze la conducerea entității, subdiviziunii, întreprinderii. Acolo se formează comisia de profil din cinci membrii, angajați ai entității, care examinează o serie de acte pe care el trebuie să le prezinte, a explicat Vasile Chirilescu, șeful Direcției relații publice și buget civil.

Persoana trebuie să prezinte cererea depusă pe numele conducătorului unității, certificatul eliberat de organul cadastral teritorial care confirmă că omul nu deține un imobil în proprietate, copia diplomei de absolvire, copia contractului de închiere a spațiului locativ. Lista completă de documente poate fi găsită pe site-ul Primăriei.

Compensația se alocă începând cu 1 octombrie până la 31 decembrie. Plata va fi stopată la încetarea raporturilor de muncă în cazurile prevăzute de legislația în vigoare, la împlinirea a trei ani de activitate a salariatului sau la prezentarea actelor care confirmă înregistrarea dreptului de proprietate asupra locuinței în municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău