Tinerii specialiști angajați în instituțiile de învățământ din țară vor primi câte 32 de mii de lei anual

  • 18 Octombrie 2018 12:31
Tinerii specialiști angajați în instituțiile de învățământ din țară vor primi câte 32 de mii de lei anual

Tinerii specialiști, angajați prin repartizare de către minister în instituțiile de învățământ din țară, vor primi alocații majorate în primii trei ani de activitate, potrivit unei hotărâri de Guvern, care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Documentul vine să motiveze tinerii specialiști din sistemul educațional să lucreze în școli.

Pentru absolvenții facultăților pedagogice din instituțiile de învățământ superior, alocația va crește de la 45 mii la 120 de mii de lei. Specialiștii nu își vor mai primi banii în tranșe, cum era anterior, ci vor avea o indemnizație în valoare de 40 mii de lei anual. Suma va fi achitată în termen de o lună de la data angajării în funcție, la expirarea unui an de activitate în funcție și la expirarea a trei ani de activitate în funcție.

Totodată, vor crește și indemnizațiile pentru absolvenții învățământului profesional tehnic post-secundar. Aceștia vor primi 96 de mii de lei în primii trei ani de activitate, cu 60 de mii de lei mai mult decât în prezent. Anual, tinerii specialiști vor ridica câte 32 de mii de lei.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2019.

În anul de studii 2018-2019, în instituțiile de învățământ există circa 2000 de posturi vacante.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău