Tinerii și femeile cu afaceri în agricultură pot depune de luni cereri pentru subvenții în avans

  • 16 Septembrie 2018 16:38
Tinerii și femeile cu afaceri în agricultură pot depune de luni cereri pentru subvenții în avans

Tinerii și femeile care au inițiat afaceri în agricultură pot depune, începând de luni, 17 septembrie, cereri de solicitare a subvențiilor în avans în cadrul celei de-al doilea concurs de proiecte start-up din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că cererile pot fi depuse până pe 14 noiembrie curent.

Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depășească un milion de lei. 65 la sută din valoarea cheltuielilor prevăzute sunt acoperite de stat, iar alte 35 la sută – de către solicitant.

Principalele domenii pentru care se oferă sprijin sunt: stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora; stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice; stimularea investițiilor pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri); stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii post recoltare și procesare, precum și stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) a anunțat săptămâna trecută că la prima etapă a concursului de proiecte a recepționat 38 de dosare privind acordarea subvențiilor în avans pentru afaceri în agricultură, în valoare de 19 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău