Tinerii Moldovei: Numărul etnicilor români ar fi fost diminuat intenționat în datele recensământului

  • 31 Martie 2017 15:32
Tinerii Moldovei: Numărul etnicilor români ar fi fost diminuat intenționat în datele recensământului

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei consideră că numărul etnicilor români ar fi fost diminuat intenționat în datele recensământului din 2014, făcute publice vineri, 31 martie, de Biroul Național de Statistică. Membrii organizației afirmă că diminuarea procentului de etnici declarați români s-a efectuat în prima etapă a recensământului, prin nerecenzarea tuturor locuitorilor, completarea altor date la efectuarea recenzării și completarea chestionarelor cu creionul.

În anii 2016 și 2017, fraudarea deliberată s-a petrecut în timpul introducerii și centralizării în sistemul electronic a formularelor de recenzare, cred reprezentanții organizației. Ei spun că au efectuată o numărătoare paralelă care arată că 30% din cetățeni s-ar fi declarat etnici români.

Mișcarea ”Tinerii Moldovei” susține că numai numărul celor care dețin cetățenie română este de peste 600 000 de persoane. Unul din membrii organizației, Anatol Ursu.

„Vă invit să conștientizăm cât de mare este într-adevăr numărul de etnici români în Republica Moldova, dacă și în urma fraudării crase și masive a recensământului, oricum ei nu au putut să scadă acest număr la mai puțin de 7 la sută.”

Membrii Mișcării ”Tinerii Moldovei” au mai spus că fraudarea rezultatelor privind apartenența etnică ar fi un atac direct asupra României și asupra persoanelor care se autoidentifică români.

Și reprezentanții  Asociației  Onoare Demnitate și Patrie au protestat în fața Biroului Național de Statistică. Ei au purtat pancarte „Recensământul a fost fraudat”,  „Nu recunoaștem rezultatele recensământului” și „Unde-i adevărul”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău