Tinerii lideri și experți din R. Moldova se pot înscrie pentru Programul de Burse Lane Kirkland din Polonia

  • 20 Ianuarie 18:03
Tinerii lideri și experți din R. Moldova se pot înscrie pentru Programul de Burse Lane Kirkland din Polonia

Programul de Burse Lane Kirkland din Polonia a început înscrierea pentru anul academic 2021–2022, cu data limită de depunere a actelor pe 1 martie curent. Acesta este destinat tinerilor lideri și experților din Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina, care dețin o diplomă universitară și sunt interesați în dezvoltarea valorilor democrației, economiei și societății civile în comunitățile țărilor lor, transmite MOLDPRES.

Conform unui comunicat al Programului, pentru acest an sunt propuse domenii de studiu cum ar fi: economie și management;  administrare/management  (business, ONG-uri, cultură, protecția mediului ambiant și asistență medicală); administrație publică (locală și centrală); drept; științe sociale (psihologie socială, sociologie); științe politice și relații internaționale; protecția mediului; probleme de securitate și securitate cibernetică; management anticriză; politici de dezvoltare și ajutor umanitar.

Candidați la Bursa Lane Kirkland pot fi angajați ai autorităților publice și ai sistemului de autoguvernare; avocați; antreprenori; manageri în afaceri, ONG-uri, cultură, educație, sănătate și protecția mediului; lideri ai organizațiilor neguvernamentale, personalități culturale și activiști publici; profesori universitari; jurnaliști.

Programul oferă oportunitatea de a studia două semestre în unul dintre cele cinci centre academice din Polonia (Varșovia, Cracovia, Wrocław, Poznań și Lublin) și cel puțin două săptămâni de internship într-o organizație de stat, privată sau non-guvernamentală.

Programul de studii „The Lane Kirkland” face parte din Fundația polono-americană pentru libertate în colaborare cu Fundația Educație pentru Democrație. Obiectivul Programului este de a împărtăși experiența Poloniei în domeniul transformărilor economice, sociale și politice în cadrul studiilor suplimentare. 

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Sat
6
Sun
2
Mon
3
Tue
5
Wed
7

Curs oficial BNM 26 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 0.0702
USD 17.4546 -0.0313
RON 4.3784 0.0148
UAH 0.6257 0.0001
RUB 0.2368 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău