Tinerii din UTA Găgăuzia au înființat cu sprijinul UE un centru de tineret

  • 11 August 2023 14:08
Tinerii din UTA Găgăuzia au înființat cu sprijinul UE un centru de tineret

În satul Dezghingea din UTA Găgăuzia, cu suportul Uniunii Europene, a fost inaugurat un centru de tineret. Acesta a fost creat de către Asociația Tinerilor din Găgăuzia în cadrul proiectului EU4Accountability, finanțat de UE și implementat de People in Need (PIN) Moldova, transmite IPN.

Centrul de tineret își propune să ofere un mediu propice pentru dezvoltarea holistică a tinerilor, oferind acces la o serie de oportunități educaționale, recreative și culturale. Acesta va servi drept spațiu pentru ateliere interactive, formare profesională, evenimente sportive și inițiative comunitare care să răspundă nevoilor și aspirațiilor tinerilor din zonă.

„Implicarea tinerilor este o prioritate a Uniunii Europene, așa cum este prevăzut în Planul de acțiune pentru tineret în cadrul acțiunii externe a UE. Prioritățile constau în implicarea, responsabilizarea și conectarea tinerilor. Tineretul este motorul schimbării și al democrației în Moldova și în lume. Este important să implicăm tinerii la toate nivelurile de elaborare a politicilor pentru a face bilanțul cunoștințelor și al angajamentului civic al acestora și pentru a concepe politici sociale și de dezvoltare locală incluzive și orientate spre obiective”, a declarat ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, citat într-un comunicat de presă.

„Îmi exprim aprecierea pentru această inițiativă și pentru tinerii activi care sunt implicați și lucrează împreună cu ONG-urile locale la proiecte viitoare care să contribuie la dezvoltarea satului și la bunăstarea întregii comunități”, a menționat primarul satului Dezghingea, Vasilii Capsamun,

„Inaugurarea Centrului de tineret din Dezghingea marchează începutul unei noi etape de colaborare, împuternicire și progres. Ea reprezintă o dovadă a potențialului care poate fi deblocat atunci când societatea civilă și APL lucrează mână în mână pentru îmbunătățirea comunităților lor”, a spus Guillermo Llinás, director de țară al People in Need Moldova în numele consorțiului care implementează proiectul EU4Accountability.

„Tinerii au multe idei moderne, gândire inovatoare și creativitate. Lucrul în cadrul platformei contribuie la dezvoltarea unor abordări mai eficiente și mai moderne pentru rezolvarea problemelor complexe, care ar putea să nu fie accesibile generației mai în vârstă”, a precizat coordonatoarea centrului de tineret nou deschis, Marina Uzun.

Centrul de tineret din Dezghingea a fost înființat la inițiativa Asociației de Tineret din Găgăuzia, grație unui grant din partea UE în cadrul programului EU4Accountability. O parte din grant, în valoare de 4 mii de euro, a fost investită în renovarea biroului Centrului de tineret din Dezghingea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău