Tinerii din Republica Moldova pot obține stagii plătite în sectorul energetic

  • 30 Ianuarie 2023 12:59
Tinerii din Republica Moldova pot obține stagii plătite în sectorul energetic

Tinerii din Republica Moldova pot beneficia de stagii plătite în sectorul energetic. Programul a fost lansat cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat de Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” (Moldova Energy Security Activity - MESA), transmite MOLDPRES.

Inițiativa are scopul de a consolida capitalul uman din sectorul energetic, prin atragerea tinerilor și sprijinirea organizațiilor cheie din sector, precum și formarea unei forțe de muncă pregătite să accelereze tranziția spre un viitor energetic independent, durabil și curat.

Programul de stagii plătite se adresează studenților în ultimul an de licență sau master în domeniile inginerie, economie, drept, finanțe, comunicare, IT și administrarea afacerilor, dar și tinerilor deținători de diplome de licență sau master care au absolvit în ultimii cinci an și își doresc să înceapă o carieră în cadrul unei organizații cheie din sectorul energetic, atât publice cât și private.

Organizațiile partenere care vor găzdui stagiarii selectați sunt: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Moldova, Moldelectrica, Moldovatransgaz, Energocom, Termoelectrica, Ecolibri, Term, RED- Nord, CET-Nord și FEE- Nord.

Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” are o durată de patru ani, prin intermediul căruia USAID va investi cel puțin 59 de milioane de dolari în consolidarea și diversificarea sectorului energetic al țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău